Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Alomtakarítás: hova dobjátok...

Alomtakarítás: hova dobjátok ki? Csak szemetesbe?

Figyelt kérdés

Tudom, ostobának tűnhet a kérdés, de sosem volt benti macskám, és szeretnék rendesen felkészülni rá.

Kizárólag lakásban fogom tartani. Hallottam, hogy néhányan a kakit pl. lehúzzák a WC-n, legfeljebb néhány szem kővel az alomból, de ezt az ötletet sokan megvétózták, mivel elvileg eldugíthatja a WC-t. (Én mondjuk nem tartom elképzelhetőnek, hogy apróbb szemű alom esetén ennek fennáll a veszélye. És ez tűnik a leghigiénikusabb megoldásnak.)

Viszont szemetesbe kidobva sem hiszem, hogy jó, ha X ideig ott bűzölög, eleve lent zárt helyiségben lenne. Nyilván, teljes cserekor a használt almot szemetesbe dobom, de itt most a hétközbeni takarítás, ami jobban érdekel.

A válaszokat köszi.

2017. jan. 15. 22:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Én ezekbe a kis nejlon zacskókba teszem a cuccot (pisi kaki együtt), bezárom, és úgy kuka. Így nincs büdös. A nagy kukát meg általában 3-4 naponta legfeljebb úgyis leviszem.
2017. jan. 16. 09:10
 12/15 anonim ***** válasza:
86%
Én egyben cserélem az almot, mikor már úgy látom, hogy megérett rá ki viszem a kertbe és elásom, de van, hogy szemetes zsákba öntöm, megcsomozom a végét és le viszem a kukába.
2017. jan. 16. 09:14
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem vált be a fedett macska wc. A sima alomtálcát sokkal szívesebben használják a cicáim, és takarítani is egyszerűbb.

Csomósodó almot használok, amikor meglátom, hogy ott van benne valami, átlapátolom a csomót a wc-be. (Az ember wc mellett áll az alomtálca). Ehhez persze biológiailag lebomló alom kell. Nekem nagyon bevált a Super Benek Corn Cat alom, rendelem a zooplus-tól, ezt le szabad húzni a wc-n.

2017. jan. 16. 11:50
 14/15 anonim ***** válasza:

Létezik használt macskaalom-gyűjtő kuka. De ez csak akkor kell, ha nem biológiai úton lebomló almot veszel. Egyébként mehet a wc-be. (Az alom csomagolására ráírják, ha lebomló.)

Ilyen a használtalom-gyűjtő:

[link]

2017. jan. 16. 11:54
 15/15 anonim ***** válasza:

Hát tényleg nem csak egyszerre kell cserélni, ahogy az elején írta valaki.

A kakit, amint észreveszed, hogy benne van, szedd ki.

A pisiket is naponta egy-kétszer, ahogy érkezel. Ugyanabban a sarkában lesz a tálnak mindig. Akármilyen típusú az alom, ki lehet szedni.

WC-n lehúzni csak a biológiailag lebomló almot szabad, azt is csak kis adagokban.

Nylonzacskóm van, a piacon veszem, ugyanaz alkalmas bármi egyéb célra. Ebbe szedem bele minden nap a termékeket, és úgy viszem le a kukába a többi szeméttel (bérházban lakom, negyediken).

Minden teljes alomcserekor Domestosszal kimosom az alomtálcát, kiöblítem vízzel, szárazra törlöm. Öt egész perc az egész. Elképesztő időket lehet olvasni, kinek meddig tart egy zacskó alom, szégyellem is leírni szinte, hogy átlag öt naponta cserélem :-). Rátölteni pedig nem szeretek. Szilikátosat használok, enyhén illatosított, nyitott alomtálca, nincsenek szagok.

2017. jan. 16. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!