Macskaajtó belső ajtóra? (panelben)
A hálószobám ajtajára szeretnék egy macskaajtót felszerelni, mennyire jó ötlet?
Az a baj, hogy csak az én szobámban fűtök, ha nyitva hagyom az ajtót akkor kimegy a meleg, ha bezárom akkor pedig nyávog a macska. A szobámban van mindene, éjszaka is velem alszik.
Mennyire rontaná a szoba hő és hangszigetelő képességét egy macskaajtó? Milyet érdemes venni?
Először tudom tanácsolni, hogy próbálj ki egy zárt cicawct. Én szétfúrattam az ajtót, de a cicám fél rajta átmenni, pedig hasonló a helyzet. Csalogattam hanggal, étellel, falatkákkal, amit tudtam, bevetettem, de egyszerűen nem használja. Viszont egy cicawc sokkal olcsóbb, nekem is utólag mondták, hogy azzal le kellett volna tesztelnem és akkor egész marad az ajtóm is, anyagiakkal is jobban járok...
Amúgy nem hülyeség, nekem több ismerősöm is alkalmazza a módszert, de van néhány hisztipók, aki keresztbe húzhatja a tervet :)
Úgy értik, vidd be a szobádba a macska wc-t, és legyetek csak a szobában te és a macska. De ez nem jó, mert egy cicának nem szabad ennyire leszűkíteni az életterét, hadd mászkáljon a többi szobában is.
A macskaajtó egy nagyon jó találmány! Sok féle típus van, pl. a Fressnapf weboldalán is meg tudod nézni a kínálatot.
Megoldható, hogy a cica ne féljen használni: Először csak vágasd ki a lyukat, és 1-2 napig maradjon úgy. A cica gyönyörűen megtanulja, hogy a lyukon át a szobádba jut. Vagy a cicaajtó keretét is beteheted előre, csak magát a billenő lapot még ne. Ha viszont már megtanult a lyukon át közlekedni, akkor rá lehet szerelni a billenő lapot is. A cicák 99%-a így már simán átmegy majd rajta. De a többségük ez az előkészítő procedúra nélkül is használja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!