Macskabútor olcsón?
2 macskát fogadtam örökbe (muszály volt, halálsoron voltak).
És amúgy nem állok rosszúl anyagilag, pl. 10 000 ft/hó fölötti tápot kapnak. De ebben a hónapban több mint 40 ezret kell költenem rájuk (pl. 3 macska wc kell 2 macskának), és erre még jönnek az oltások. Jövő hónapban meg ivartalanítom Őket (mindkettő nőstény így ez is drágább).
De a normálisabb bútorok és kaparófák jóval 15 000 felett vannak.
Nem tudtok olyan boltot ahol lehet ilyeneket kapni olcsóbban? Vagy ezek a reális árak? Én kicsit lehúzásnak érzem.
miért kell három macska wc? csak érdekel :D
amúgy tényleg nézz körbe ilyen oldalakon,de ne valami ócska occó kínai cuccot vegyél,mert azok nem valami tartósak :) plusz ugye macskákról beszélünk,lehet felé sem fog nézni
Nem 2 nap az érkezési ideje, de ha tudsz várni, mindenképp ebayről vegyél.
Nekünk lassan 3 éves a (kínai) kaparónk, és eddig egy oszlopon foszlott meg a szizál, amit állandóan nyúz a macsek, egyébként kutya baja.
15 ezer forint volt, de magasabb nálam :)
Egyébként jól érzed, itt ugyanezeket árulják minden boltban, csak minimum a duplájáért.
Legutóbb összehasonlítottam őket, amikor a Fressnapfban jártam.
Nem kell mindent egyszerre megvenni. Kaparót csinálhatsz magad is, ezek például egyszerűek:
Ez pedig egy "macskarejtek" egy dobozból és egy régi pólóból:
Macskavécé nem kell három, a mi két cicánk például remekül elvan egy vécével. Azért van több is, hogy ha fertőtleníteni akarom, be tudjam tenni az újat amíg a másik szárad, de ha van egy rongyod amivel eltörlöd, akkor nem kell várni. Akkor szoktam még egy vécét kitenni nekik, ha egy-két napra elmegyünk otthonról, és nem tudom tisztítani az almot, de azt is ráérsz beszerezni később.
Egyéb macskabútor sem kell rögtön. A mi cicáink több mint fél éve nálunk voltak, mire mászótornyuk lett. Kiürítettünk néhány polcot a könyvespolcon és oda ugráltak fel addig.
Először elég ha a fontos dolgokra koncentrálsz, ivartalanítás, stb. Utána úgyis annyi macskaholmi halmozódik majd fel, hogy elönti a házat :).
Ne vegyél használt macskabútort, légyszi. Annak idején nekem az állatorvos mondta, hogy ha beteg macskától származik a használt bútor, bármilyen betegséget elkaphat tőle a macskád (róla), mert nem tudod kifertőtleníteni. Belegondoltam, és igaza van. Ezek plüss-sel vannak bevonva, és amúgy ilyen préselt faanyagból vannak, nem ugrik be a szó, hogy hogy hívják ezt, nem tudod lehypózni, domestosozni, stb. A macskabetegségek elég durvák tudnak lenni, és legtöbbjük testnedvekkel terjed (de ezt gondolom tudod).
Én a miénket egy outlet-boltban vettem, itthon. A fressnapf embertelen drága ilyen téren, irreális. Aki az ebayt írta, annak is igaza van. A Lidl-ben szoktak ilyen macskacuccok elég jó áron lenni.
Néhány német link:
Valamint, ha vki tud és szeret barkácsolni a családban, tudtok szerelni a falra "polcokat", amit valami kis szőnyegszerűvel bevonva kiváló macskabútorrá avanzsálhattok, Jackson Galaxy könyvéből tanultam (Cicásítás) - és még nem csináltam meg - youtube-on rajta van, biztos van ilyen videója is.
A három almostál egyébként azért kell, mert eggyel több kell, mint ahány macskád van. Ezt ugyan magyar oldalakon nem olvashatod, mert úgy látszik, hogy csak külföldön tudják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!