Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért olyan büdi a cicusom?

Miért olyan büdi a cicusom?

Figyelt kérdés

Benti cica :) Lány cicusról van szó.

10 hónapos és nagyon élet vidám macsek!😊

KB 1 hónapban 2 fürdetem de olyam büz árad belöle mit tegyek?

2017. jan. 2. 18:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges ennyiszer fürdetni, én soha nem fürdettem a macskáimat, mégsem voltak büdösek, normális esetben nincs semmilyen szaga a macskának. Meg kell nézetni orvossal, helytelen táplálás, fogprobléma, bűzmirigy is lehet a gond.
2017. jan. 2. 18:44
 2/8 anonim ***** válasza:
én sem fürdetem maximum ha valamiért ragacsos.Nem normális szerintem ha bűzlik én is a dokit ajánlanám.
2017. jan. 2. 18:59
 3/8 dellfil ***** válasza:
71%

Valószínű, hogy beteg. (A macskák viselkedésén ez sokszor nem nagyon látszik, mert elég jól "titkolják" a bajukat.)

A szag a szájából jöhet. De ha a bundája szaglik, akkor lehet, hogy a bőrének van baja, és ezt a túl gyakori fürdetés is okozhatja.

De, mivel alapból gyakran nyalogatja a szőrét, és a nyála büdös... nos az is előfordulhat.

Mindenképpen baja van, mert egy egészséges macska bundája szinte teljesen szagtalan. Ugyanis a(z) (egészséges!) macska nyálában olyan anyagok vannak, amelyek szagtalanítják az állatot. Ez így is van rendjén, hiszen - magányos vadász lévén - előnye származik abból, ha préda nem szimatolja meg közeledtét. :)

A széklete, vizelete viszont eszméletlen büdös tud lenni.

Az egészséges, szabadon élni hagyott macskák ezért a székletüket - a nőstények általában a vizeletüket is - igyekszenek elásni, azaz a szagukat eltüntetni. A vizelettel jelölés, meg a kandúrok dolga... :D

Hú, bocs' itt a végén az offért..! :)

dellfil

U.i.:Mindenképpen nézesd meg állatorvossal!

2017. jan. 2. 19:22
 4/8 anonim ***** válasza:
4%
Ja csak ti macskatartok elefelejtitek hogy a fenekúk ahonna tojnak, meg a micsodajuk ahonnan pisilnek bizony büdös...
2017. jan. 2. 19:57
 5/8 anonim válasza:

Hát nem tudom hogy milyen szaga van, de...

Lehet hogy ő is abban szenved hogy a bűzmirigye nem tisztul ki magától... El kell vinni orvoshoz, ő kinyomja..

Milyen szaga van?

2017. jan. 2. 20:13
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Fürdetni nem kell, csak tönkremegy a bőre. Már önmagában ez is okozhatja, hogy büdös.

Egészséges cicának szinte semmilyen emberi orral érezhető szaga nincs. A tiéd tehát beteg, több probléma is okozhatja ezt. Vidd állatorvoshoz, és mondd el neki a problémádat, illetve ha ő is érzi, milyen jellegű szaga van, már abból is kiderülhet a baj forrása.

2017. jan. 2. 21:24
 7/8 Bekecs Béla ***** válasza:
Soha az életbe nem fürdettem meg benti macskát. Lehet azért.
2017. jan. 2. 23:26
 8/8 anonim ***** válasza:

Igazuk van az előzőeknek, nem szabad ilyen gyakran fürdetni, mert bőrbetegsége lesz. Sőt. Nekem két fajtatiszta, félhosszú szőrű cicám van, maximum a popsijukat mosom meg néha, ha beleragad a szőrbe egy kis vácimogyoró, de fürdetni egyáltalán nem fürdetem őket, mégis tiszták, jó szagúak. Ne fürdesd! Inkább nézesd meg dokival!

Mije büdös? Az eleje, hátulja vagy a közepe? Füle?

Ivartalanítva van? Az ivaros cicák mindig kicsit büdösebbek, legalábbis a vizeletük büdibb. Ivartalanítás után elmúlik.

2017. jan. 3. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!