Mi a véleményetek a magukat önkéntesnek nevező macska begyüjtögetőkről, a kik járják az utcákat s az általluk kóbornak vélt cicákat elviszik?
Nem is tudtam, hogy vannak ilyenek. Nekem szimpi az elképzelés, mondjuk nem baj ha a gazdis cicákon van akkor nyakörv.
A barátom szedett össze egyszer egy kiscicát, remek gazdikat találtunk neki:)
Mondjuk én egyszer elloptam egy kölyök cicát, mert kint volt a járdán és kétségbeesetten nyávogott. A barátaim segítettek visszavinni, ha minden igaz jó házhoz raktuk be :D szóval mellé lehet nyúlni, de szerintem nem baj ha valaki cicákat ment (volt mégegy kiscica de hozzá állatmentőket kellett hívni mert vad volt)
1. vagyok, eszbe jutott még:
Apukámék amikor kertes házban laktunk, minden cicát befogadtak aki arra tévedt, volt h a szomszéd konkréta berakta hozzánk a cicát.
Ha valaki fél, hogy elviszik a cicáját, rakasson bele chip-et.
Egyébként tisztelem azoknak az önkénteseknek a munkáját, akik segítenek a kóbor cicákon.
Rengeteg a felelőtlen állattartó (sajnos a nagyon közeli ismerőseim között is), akik "termelik" a kiscicákat, akiknek ha nem találnak gazdit, akkor a környéken kóborolnak. Telekakilják a felásott, rendben tartott veteményeseket, ami miatt a kert tulajdonosai jogosan felháborodnak és szidják a cicákat. Sajnos van olyan ember, akik a macskák iránti ellenszenvét úgy felezi ki, hogy mérget rak ki, ami miatt mind a kóbor, mind a gazdis cicák keserves kínok között pusztulnak el.
Fontos az önkéntesek munkája, hogy kevesebb cica éljen az utcán, így kevesebb legyen a felháborodott ember is, akik nem megengedett eszközökkel a maguk kezébe veszik a macskák számának csökkentését.
Utolsóval maximálisan egyet értek. Cicáim fontosak nekem, chip + nyakörv, hogy legyen látható és nyomon követhető. Falun lakunk, kijárósok, éjjel bent alszanak, mindenki ismeri a környék macskáit, mégis fő a biztonság.
Én magam is szedtem össze utcáról kidobott 3-4 hónapos körüli kölyköt. Aki egy ekkora cicát kienged egy 70 ezres városba minden jelzés nélkül, az meg is érdemli, hogy jó gazdit találjon a cica. A pici azóta 4 éves, oltásokat kap, nincsenek bolhái, férgei, kullancsai, minőségi tápot eszik, ivartalanított és van chipje és nyakörve. Én ezt jónak tartom. :)
Utolsó, tévhit, hogy felakadnak, megfulladnak, nekem is állatorcos mondta, hogy nyugodtan. Először biztonságicsatost vettem, de ha megvakarta a nyakát, már ki is oldott, így nem volt értelme. Én Tacskóban vettem olyant, ami rendes csatos, mint az öv, viszont maga a nyakörv gumis, így nyúlik, a csatot pedig akkorára állítod, amekkorára tetszik. Bilétát én nem akartam, az enyémeket a csörgő is zavarta, én azt is levettem róla, most már 3 éve van rajtuk így balesetmentesen. :)
Nem kell tőle megijedni, tegyél rá nyugodtan, legalább látják, hogy van gazdija :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!