A kiscicámnak dupla szemfoga van, meddig érdemes várni míg magától kiesik?
Ha ilyen szinten van már a maradandó foga, egykét nap mulva kiesik a tejfoga. Amenyire látszik, szépen probléma nélkül nö a maradandó, szoval semmi gond nincs vele.
Tehát, magátol ki fog esni. Kihuzni nem tanácsos, mert bár lehet, hogy teljesen "szabadon log" de az is, hogy egy picit még benne van a husba, és ha erövel kiszeded, akkor sebet ejtesz a most amugy is érzékeny inyen. Ami akár el is fertözödhet.
Szoval, hagyd ra, ki fog esni.
Be kell vallanom, én is hozzászoktattam a macskáimat arra, hogy turkálhatok a szájukba, hatukra fordithatom öket, piszkálhatom ugy is, ami legalábbi is zavaró, vagy kellemetlen.
Ennek egyetlen tényleges haszna van, és ezért is csináltam: ha bármi baleset éri (megakad valami a torkán) akkor nem kell még azzal is növelnem a streszt, hogy számára ismeretlen dolognak teszem ki. Öszintén szolva, lényegesen könnyebb volt igy kiszednem a torkán akadt csontot, mintha közben ijedten még a ujjaimat (csipesszel együtt) is le akarta volna harapni. (És igen, tudom, hogy állatorvoshoz kell vinni, de amikor van ~2perced arra hogy csinálj valamit vagy megfullad a macska... sokat számit, ha együttmüködő, nem duplán streszelt.)
Természetesen a mi hülyeségünk.
Persze, hogy nem kell piszkálni a macska fogát, mert kiesik, amikor itt van az ideje, de ha háziállatnak van kezelve, akkor meg kell szoknia azt, hogy az emberek hozzáérnek. És van, amikor bele kell nyúlni a szájába, erősebben lefogni, miközben szorítókötést teszel rá, vagy megnézni a pulzusát a combja belső oldalán.
És nem, nem kell nyaggatni ezzel az élete minden napjában, de az, hogy számára ezek nem legyenek először tapasztalt stresszhatások, az életbevágó lehet.
És ha neked nem kellett még saját kezűleg ledugni a macskád torkán egy csövet, hogy ne fulladjon meg, mert lenyelt egy darazsat, és az beleszúrt a torkába, az meg bedagadt - azt kell mondanom, jó neked. És tényleg irigyellek, ha neked évente egyszer kell állatorvoshoz menni a macskád miatt, és amúgy semmi baleset, vagy hasonló.
Én személy szerint inkább felkészülök mindenre, amire fel lehet, sajnos volt, amikor szükség volt rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!