Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan terjedhet féreg állatró...

Hogyan terjedhet féreg állatról (macskáról) emberre - simogatás során is akár?

Figyelt kérdés

2016. dec. 20. 19:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy nem mosol kezet.
2016. dec. 20. 19:47
 2/11 A kérdező kommentje:
A kérdés az, hogy simogatással során is átkerülhet emberre? Vagy nyállal terjed - vagy hogyan?
2016. dec. 20. 19:49
 3/11 anonim ***** válasza:
A féreg petéje mehet át az emberre, ha a macska férges és petéket is ürít.
2016. dec. 20. 19:53
 4/11 A kérdező kommentje:
Ezek a peték láthatóak emberi szemmel vagy mikroszkopikus méretűek?
2016. dec. 20. 19:59
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem láthatóak.

Ha mondjuk megsimogatsz egy férges macskát és utána kézmosás nélkül eszel, szinte biztos, hogy elkapod. Ha otthon van macskája az embernek és az férges lesz, nagy valószínűséggel az ember is elkapja. De te is megfertőzheted a macskádat, ha valahol máshol elkapod.

Pl. oviban és általános iskolákban a gyerekek szokták egymásnak adni a férgességet :(

Keresztlányom egy olyan iskolába jár, ahol csupa jómódú, művelt szülők tökéletes gyerekei tanulnak. Ennek ellenére volt már férges és tetves is. (Nincs állata, tiszta környezetben él)

Gondolom, hogy gyerekek körében azért gyakoribb, mert nem mosnak kellő alapossággal kezet naponta többször.

Mindenesetre a háziállatokat negyedévente féreghajtózni kell, ha ürül belőlük féreg, ismételni kell és ajánlatos az egész családnak féreghajtó tabletta szedése.

De egy rendszeresen féreghajtott állattól nem nagyon szokott elkapni senki semmit.

Nekem gyerk korom óta vannak állataim, régen falun nem volt valami nagy divat a féreghajtó, de soha nem kaptam el semmilyen betegséget egyetlen állattól sem.

Kóbor cicát simogattál talán, hogy tartasz a férgességtől?

2016. dec. 20. 20:23
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Nem simogattam kóbor macskát, hanem ez a féreg téma nem volt világos számomra és érdekelt!

Régebben olvasgattam a témában, de - úgy tűnik - nem jó a memóriám...

Köszi a segítséget mindegyikőtöknek!

2016. dec. 20. 20:28
 7/11 anonim ***** válasza:

"Ne egyél bolhát!"

https://www.youtube.com/watch?v=Iko4lo4RymE

Szoval nem, simogatással nem igazán terjedhet. Persze a kézmosás alap, természetesen.

2016. dec. 20. 21:10
 8/11 anonim ***** válasza:

Annyit még tudni kell, az emberi cérnagilisztának semmi köze egyetlen állathoz sem. Csak emberről emberre terjed.

Az állatoknál teljesen más féreg okozhat fertőzést.

2016. dec. 20. 21:34
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utóbbiakat is!
2016. dec. 21. 05:01
 10/11 A kérdező kommentje:

#7! Megnéztem a videót, igazán kreatív, informatív - és a humora is nekem való! Köszi! :-)

Már láttam egyet a sorozatból régebben, azt hiszem, a szívférgességről, de teljesen elfelejtkeztem erről, köszi, hogy eszembe juttattad, hogy ilyen is létezik; valószínűleg megnézegetem a többi részt is.

2016. dec. 21. 05:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!