Nektek hogy viselkedett a nőstény cicátok az ivartalanító műtét után?
Az altató hatása 2-3 óra után már nem érezhető, tehát utána már elvben tudna rendesen járni. Viszont ugye ott van a gallér, ami nagyon zavarja szegényeket, és amiatt mozognak ügyetlenül továbbra is.
Én az ivartalanítás után 8-10 órával levettem róla a gallért 15 percre, hogy tudjon nyugodtan vécére menni, enni-inni. Közben persze nagyon figyeltem, hogy ne kezdje nyalni vagy piszkálni a hasát. Utána visszatettem. Az első 3 napban ez így ment, reggel és este rövid időre, amíg szem előtt volt, levettem a gallért. Egyből elmúlt a depije, teljesen normálisan viselkedett. Ilyenkor mosakodott is, ami ugye a közérzetük szempontjából nagyon sokat számít, de szerencsére a hasát nem akarta piszkálni.
Azután készítettem neki egy hosszú ujjú női pamutpóló ujjából ruhát, és inkább azt adtam rá a gallér helyett. Ebben sokkal jobban érezte magát, és a hasa is védve volt. Azt tapasztaltam, hogy a gallértól nagyon magukba fordulnak, elkedvetlenednek, nem tudnak rendesen enni, inni, az alomtálcával is bénáznak, és ettől nagyon rossz hangulatuk lesz, ami a gyógyulásnak sem kedvez.
3-4 órával a műtét után már magánál volt, de elég bágyadt volt, le volt lassulva.
Másnap már ugrált fel-alá. Frászt is kaptam, hogy baja esik, ezért bezártam egy olyan helyiségbe, ahol nincs magas bútor, hogy ne ugráljon. Megsértődött, hogy korlátozom :)
Egy napig ott tartottam, de aztán kiengedtem, mert elég volt neki a szobafogságból.
Az enyémen nem volt se gallér, se ruha, mert egyáltalán nem érdekelte a hasán a seb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!