Benti cicára merjek bolhanyakörvet rakni?
Ha megfelelően teszed fel a nyakörvet, benti cica nem fog benne megfulladni. :)
Megelőzésre én mégiscsak cseppet javasolnék, ha attól tartasz lenyalogatja, akkor etetés közben add be neki, vagy akkor amikor alszik. A nyakörvekkel ellentétben a kullancsokkal és más élősködőkkel szemben is hosszú távon védelmet nyújt, nem fogja irritálni a cica nyakát sem.
Ha csak nyakörvet akarsz használni, én a helyedben beszélnék az állatorvossal, hogy milyen oltást tudna adni kullancsok ellen. (nem kell leszólni, a kullancsok által terjesztett betegségek megelőzésére gondolok).
De ne izgulj, jön a tél, hideg van, ilyenkor jelentősebb kisebb rá az esély, hogy bebogarasodjon, szerintem nincs mitől félni :)
Szerintem is hatékonyabb a csepp. Én Advocate cseppet szoktam tenni rá. A tarkójára kell tenni, onnan nem tudja lenyalni, akkor sem, ha kígyónő! :) Pláne, ha az első fél órában figyeled - utána már rászárad.
Arra viszont készülj fel, hogy a macskák nagyon nehezen viselik a helyváltoztatást. Én is egyszer magammal vittem benti cicát pár napra egy nyaralóba. Begubózott, nem evett, nem ivott, nem ürített. Az lett a vége, hogy hamarabb hazajöttünk. Persze nem minden cica egyforma, vannak, akik jobban viselik. Mennyi idős? Minél idősebb, annál nagyobb megrázkódtatás neki. Vigyél magaddal minél több ismerős dolgot: párnáját, tálkáit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!