Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Fajtiszta a cica?

Fajtiszta a cica?

Figyelt kérdés
Brit kiscicát fogok venni, kaptam róla képeket is. Volt egy olyan lehetőségem, hogy törzskönyvvel vagy a nélkül szeretném e. Törkönyvvel drágább valamennyivel. Ha nélküle kérem mennyi esélyem van, hogy fajtiszta cicát kapok? De ha már megkérdezik, hogy azzal kérem-e fajtiszta, nem?
2016. nov. 26. 12:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Amikor mi vettük a cicánkat, kérdeztük, hogy van-e törzskönyve. A tenyésztő hölgy megütközve azt mondta, hogy természetesen, hiszen törzskönyv nélkül bármilyen pedigrés macska, csak egy házimacska. Ennél nem tudok jobb érvet. A törzskönyv nem csak adható.
2016. nov. 27. 21:27
 12/17 A kérdező kommentje:

Törzskönyvvel 110ezer, a nélkül 90.

Oltási könyvvel, egészségügyi garanciával, számlával.

1x oltva, féregtelenítve, és tápot is ajándékba kapnék.

2016. nov. 28. 07:34
 13/17 anonim ***** válasza:
Árban az szokott különbséget jelenteni, hogy tenyésztési céllal hozod el, vagy csak hobbi céllal. Utóbbi olcsóbb szokott lenni, viszont nem kapod meg azonnal a törzskönyvet, csak ha igazoltad, hogy ivartalaníttattad a cicát. De így is, úgy is adni szoktak törzskönyvet... nem tudom, hogy ebben az esetben miért nem.
2016. nov. 28. 10:03
 14/17 A kérdező kommentje:
Akkor nem bízhatok benne?
2016. nov. 28. 11:14
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem dönthet senki helyetted. Ezek szerint már voltál kiválasztani a kiscicát? Vagy hol tart az egyezkedés? Ezt az egy helyet nézted meg? Érdemes volna kinézned a következő macskakiállításra, mert ott beszélhetnél tenyésztőkkel.

[link]

Érdemes lenne több tenyésztővel is felvenni a kapcsolatot, mert egy macskát az ember 15 évre választ, így nem érdemes elkapkodni a döntést. Nekem gyanús ez a törzskönyves/törzskönyv nélküli ár, de a helyedben még körbejárnám a témát.

Ezen az oldalon a III. Részben le van írva a született alom törzskönyvezésének a menete. Olvasd át, hátha találsz benne hasznos részt.

2016. nov. 28. 11:57
 16/17 anonim ***** válasza:
Ez lemaradt: [link]
2016. nov. 28. 11:58
 17/17 A kérdező kommentje:
Hát már elméletileg meg van beszélve minden. Sajnos a kiállításra nem tudok menni, elég messze lakok és nem tudom megoldani az utazást. Több helyet is néztem már, de ez tűnt a legideálisabbnak
2016. nov. 28. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!