Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi baja lehet a cicámnak,...

Mi baja lehet a cicámnak, egész nap fekszik, nem eszik és iszik?

Figyelt kérdés

10-én ivartalanították a testvérével együtt. Mindketten kijárós kandúrok, 6 hónaposak, de nem mennek el a háztól nagyon. Az egyik, eleve bújósabb, kevésbé aktív, de tegnap már gyanús volt, többet feküdt mint általában. Tegnap még evett.

Ma reggel már alig járt, inkább ült vagy feküdt. Délután óta gyakorlatilag csak a hordozójában fekszik. Nem eszik, nem iszik, nem jön ki. Nem dorombol. Csak fekszik és összegömböjödve fekszik.

Gyakorlott macska tartó vagyok, viszont most nem állunk anyagilag jól. Kaptak féreg hajtót, kullancs és bolha spotot és most lettek ivartalanítva. A fülük a rüh miatt szintén most az ivartalanítással együtt rendbe tették. Sajnos oltásra nem futotta. Majd jövő hónapban akarom.

Nem tudom, nem látok rajta amúgy semmi konkrétat. Légzés rendben, nem remeg, nem melegebb mint máskor, ínye rendben, nem folyik az orra, nem tüsszög, semmi. Ha kiszedem jól jár, nem bizonytalan. Az ivartalanítás kicsi sebe jól néz ki, étrend nem változott (száraz és konzerv) Nem púpos háttal ül, tapintásra semmi.

Székletet és vizeletet sajnos nem láttam, pedig szoktam nézni. Szerintem hányni sem hányt.

Depressziós? Eddig semmi baja nem volt.

A doki nem ért rá, autó nélkül nehéz. Holnap reggel, ha még mindig ilyen lesz,beviszem, délelőtt van rendes allatkórház. Addig is?

2016. nov. 19. 00:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
17%
Depressziós. Kérlek mondd, hogy csak hülyéskedtèl ezzel. Beteg b+, vagy fájdalmai vannak, max. akkor lenne depis, ha felfogná, milyen oktondi gazdája van.
2016. nov. 19. 00:20
 2/15 anonim ***** válasza:
94%

Kedves első válaszoló, állatoknál is létezik depresszió, nem kell így megnyilvánulni.

Lehet fájdalami vannak, de a kandúrok nem szoktak így viselkedni. Nekem még a lány macskám is ugrált már másnap, pedig őt hosszan felvágták, rosszul voltam végig, hogy fel fogja szakítani a hasfalát...

Kérdező, 9 napja ivartalanították, ennyi idő alatt már szinte teljesen meg kellett volna gyógyulnia, valami baj van. Lehet mégis elfertőződött, vagy valami mást kapott el, de ez így nem normális.

Viselkedhet máshogy hormonváltozás miatt, de hogy nem csinál semmit, az egyértelműen azt jelzi, hogy nagyon rosszul van.

Mindenképpen vidd be a kórházba, addig pedig figyeld, nem látsz-e rajta változást.

Sajnos így látatlanban semmit nem lehet mondani.

2016. nov. 19. 01:39
 3/15 A kérdező kommentje:

Félreértessz!

Eddig semmi baja nem volt. Az ivartalanítás után másnap már rohangált, ahogy a tesója. Csak tegnap kezdődött valami és mára lett látványosan beteg

2016. nov. 19. 01:43
 4/15 anonim ***** válasza:
91%

Ha nekem mondtad, épp, hogy nem értettelek félre :)

Ilyet macska csak akkor csinál, ha beteg. Hogy köze van-e az ivartlaanításhoz vagy nincs, az nem tudhatjuk, de egyértelműen rosszul van a macska.

Ha depressziós lenne, attól még enne, még többet is a kelleténél. Olyankor híznak inkább.

2016. nov. 19. 01:50
 5/15 anonim ***** válasza:
91%
Tehát mindegy mikor kezdte, ha nem eszik, nem iszik, baj van.
2016. nov. 19. 01:51
 6/15 A kérdező kommentje:
Nem néz ki túl jól. 9-kor nyit az Állatklinika, majd írok mit találtak.
2016. nov. 19. 06:50
 7/15 anonim ***** válasza:

mindenképp vidd el dokihoz. ha most nem állsz jól anyagilag,akkor próbálj részletfizetést kérni. ha pont nemrég ivartalanítottad ott a cicákat meg minden, csak tudják,hogy rendes gazdi vagy,csak most nem futja rá.

mindenképp vidd el. habár a cicák szívós állatok és kibírják sokáig kaja és víz nélkül,nagyon fontos kideríteni az okát. mert valami miatt biztos csinálja,egy egészséges macska eszik-iszik,mozog,játszik. ez nem normális,főleg nem ilyen fiatal cicától,hogy egész nap gubbaszt.

meg ugye 2 cicád van,ezért is muszáj ilyenkor,hogyha fertőző esetleg,ne kapja el a másik is,mielőbb kezelni kell.

2016. nov. 19. 07:01
 8/15 A kérdező kommentje:

Megvolt. 41,5 fokos láza volt, elég rosszul nézett ki, a doki még azt is felvetette hogy esetleg nem éli túl (bár ez csak nagyon nagyon rossz eshetőségként említette) egész délután aggódtam, a sírás kerülgetett. Kapott 2 szurit, adott a doki tablettát, szájon át adandó cseppeket és fülcseppet.

Szerencsére délután 5-6 felé már kijött a helyéről, időről időre kijön,sétál kissé esetlenül. De már elkezdett nem is keveset inni vizet. Dorombol és dörgölőzik, tiszta a tekintete, újra érdeklődik és rendegeteg bújik.

Hétfőn várja vissza a doki, viszem is.

(6500 Ft volt, de bőven megérte persze, ilyen helyzetben amúgy is semmi sem számít, csak a család. Ahova ők is beletartoznak. Szállítást is megoldottam)

Reménykedem a legjobbakban és egyenlőre (lekopogom) jól alakulunk

2016. nov. 19. 20:35
 9/15 A kérdező kommentje:

Tegnap jobban lett, de mára Teljesen elgyengült, és ma 11:30 körül meghalt

Legyőzte a betegség:(((((

2016. nov. 20. 11:51
 10/15 anonim ***** válasza:
Szegényke:((((.részvétem.
2016. nov. 21. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!