A fedett macska wc-t nem akarja használni. Mit tehetnék?
A szagok ellen használj értelmes macskaalmot, mint pl. a biokat's bianco fresht (kifejezetten ezt a fajtát, a többit lótúrót se ér).
Én nagyon érzékeny vagyok a szagokra, de ez még hónap végén is illatos marad, csak havonta cserélem az egészet, két macska mellett. Az ára is egészen baráti.
Az alomkaparásra sajnos nincs gyógymód, a fedett tálcából is ki fogja hordani. Nagyon picikék, az enyémek folyamatosan kinyomták az ajtót kaparászás közben, így ugyanúgy kiszóródott az egész.
Ha van egy kis kézügyességed, vagy asztalos ismerősöd, érdemesebb "alomládát" csinálnod.
Hülyének néztek amikor kitaláltam, de tökéletesen bevált :)
Annyi helyet kell hagyni benne, hogy a belehelyezett tálca mellett bőven legyen a cicának egy kis előtere, ahová kiléphet, kiviheti a szemcséket, kikaparhatja a dzsuvát. A szekrényke oldalára bejáratot kell vágni neki, én egy kis anyaggal készítettem nekik függönyt rá, nagyon szeretik, és minden vacak benne marad.
Értelemszerűen a tetejét felnyitva lehet kipucolni.
Néha az enyém is kikaparja, fenekével kitolja az ajtót, miközben hátrafelé kapar.
Ettől függetlenül a szagot az alom fogja meg, érdemesebb drágábbat venni. Nekem sanicat van, ez akkor se bűzlik, ha már cserélni kell az egészet. Közelről érzed egy kicsit, de nincs úgymond macskaszag a lakásban egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!