8 hetes lány cicám állandóan az ujjaimat rágcsálja, miközben karmolássza a kézfejem. Mi ennek az oka? Hogyan szoktathatnám le erről?
Játszik.
Ne kézzel játssz vele, hanem játékkal.
Szia :)
Igen akkor 'szopizik'. Így nyugtatja magukat , vagy ha álmos így jobban elalszik. Szerintem ez aranyos dolog.
Volt nálam pár napig egy cica , kóbor volt és találtam neki gazdit. Ő 3-4 hónapos lehetett és ő is ezt csinálta, csak ő a ruhámat kapta el.
Volt egy saját cicám, ő volt az első.. omeg 10 évesen is dagasztott a lábával ha simogattam és felvettem :)
Még pici cica, valószínűleg a szopizás élményt próbálja rekonstruálni az ujjaddal. Az enyém a tenyeremet dagasztotta sokáig.
Szerintem idővel magától is leszokik róla.
Jelenleg egy 10 éves anyamacska van nálam (menhelyi), és még mindig játékos. Igaz, csak 15-20 perceket szaladgál, nem focizik órákon keresztül mint az előző, aki 3 évesen került be a menhelyre, de minden este igényli, hogy játsszak vele. Szóval egyáltalán nem múlik el a játékossága egy macskának felnőtt korra. Utolsó, nem tudom, ki az a Findusz cica, akit reklámozol több válaszodban (a Wikiben egy letiltott nicket találtam, aki csacsiságokat ír), de ha tőle hallottad, hogy felnőtt macska nem játszik, akkor tényleg csacsi szegény cica.
Kérdező, leszoktatni úgy tudod, ha nem engeded meg neki, elhúzod a kezedet, amikor rágcsálni akarja, esetleg egy normál hangerővel, de határozottan mondott "nem" kíséretében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!