A macskám aludhat velem egy ágyban ha nincs beoltva?
Nem azért kell beoltani a macskát, hogy te ne kapj el tőle, vagy ő ne kapjon el tőled betegséget, hanem hogy más, oltatlan macskáktól ne kapjon el semmit. Ami ellen általában oltják a macskákat, azok általában állatról állatra terjedő betegségek, a veszettség kivételével emberre veszélytelenek.
Tehát az oltottságnak és az együtt alvásnak nincs köze egymáshoz.
Ha kijárós a macskád, mindenképp javasolt az oltása.
Azt javaslom, hogy ne aludj együtt a macskával -és semmilyen állattal- mert vannak olyan élősködők, amelyek hosszabb ideig tartó közelség esetén
(pl. együtt alvás) átmászhatnak az emberre. Ezek a macskára nem veszéyesek, de az emberre veszélyesek.
Ezt nem befolyásolja, hogy kapott-e védőoltást vagy sem. Ha nem kapott akkor még sokkal veszélyesebb az együtt alvás.
Erről olvastam egy cikket és hiszek neki. Erősen ellen javallott az együtt alvás.
A saját egészséged érdekében ne tedd!!!
Ha nekem nem hiszel, akkor kérdezz meg egy állatorvost. (Telefon is elég.)
Én semmi képpen nem tenném.
Négyeske! Te olvastál egy cikket a Borsban, vagy a Kiskegyedben, és azt hiszed értesz a macskatartáshoz. Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
15 évig volt benti macskám, míg panelben laktam.
Nyáron a konyha-kövön hűsölt, télen ellenben felköltözött az ágyunkra aludni.
Soha semmi bajom sem nekem, sem a családomnak nem lett a macskától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!