Miêrt akartok fajta tiszta macskákat? ( aki, akinek nem inge ne vegye magára)
Mert nagyon tetszett egy bizonyos fajta. Nem ragaszkodtam ahhoz, hogy mindenáron ilyen cicát szeretnék, csak az volt a fontos, hogy olyan legyen, aki illik hozzám. A párommal nagyon sokáig kerestük a cicánkat. Végül az álom fajtámból találtunk egy kiscicát. Nem bántuk meg.
Ettől függetlenül nagyon tetszenek a házi cicák is.
Egy ismerősöm Maine coon mániás, őneki azért lett Maine coon. Kettő is ráadásul, egyik nagyon horror áron lett beszerezve, közel 100ezer forintért, a másik csak valami hobbi tenyésztőtől. Szignifikáns a különbség a kettő között, a drága cica tényleg gyönyörű, okos, hatalmas és akár versenyre is lehetne vinni, a másik alig lett nagyobb egy házi macskánál, a szőre hasonló, de ezen kívül tök idétlen hülye macska, konkrétan látszik rajta, hogy full gyökér az állat.
Ő tudom, hogy ezért vette őket.
Van aki beleszerett egy fajtába és olyat szeretne tartani, nincs ebben semmi rossz :) Nekem is nagy álmom egy Ragdoll, gyűjtök is rá, de ettől nem hiszem, hogy rosszabb ember lennék, mint aki sima egyszerű házimacskát akar tartani.
A Fajtiszta és Fajtatiszta vitába kár belemenni addig, amég a dokumentum filmekben is (pont egy macskásban hallottam) hol így, hol úgy használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!