Tegnap haza hoztunk egy 4hónapos cicát. Csináltunk neki jó meleg bélelt házat de nem hajlandó bemenni. Benn maradni. Kinn alszik a kerti garnítúrán. Párnán. éjjel is ott aludt. Nem fázik? Hogy szoktassam be a házába?
Sosem értettem, minek macska olyan helyre, ahol semmiféleképp nem mehet be a házba. Akkor minek?
Jön a tél, az emberek behúzódnak a lakásba, cicc egyedül az udvaron? Akkor minek? De tényleg?
Az enyémek is kijáróak. Ha akarnak, kint vannak, ha akarnak bejönnek. Nyáron jórészt kint vannak, mint ahogy mi is.
De novembertől a nap nagyobb részét bent töltik. Az éjszakákat mindig.
Én azért tartok macskát, mert szeretem őket a közelemben. Ti miért? Tényleg érdekel, nem kötekedni akarok.
mert én is szeretem a macskát , a férjem kevésbé.gyerekek szerették volna nagyon ez volt a feltétel.
de ha kinnti/ bennti lenne akkor napközben míg nem vagyunk otthon hol lenne?
Ok, de ha szereted a macskákat, jó az neked, hogy ha esik-hull, fúj a szél, dörög-villámlik, hideg van, ti bent vagytok, és ő kint egyedül?
Mert neki biztosan nem. A macska sem szereti egyedül. Ha többen vannak, még csak-csak.
Nálam macskaajtó van. A szomszédnál bemehet a garázsba, ha nincsenek otthon, és esik, és ő éppen kint ragad.
A lányoméknál a lakásban vannak a macskák, ameddig dolgoznak, amikor hazaérnek, szabad a vásár. Ő nem lenne nyugodt, ha nem tudná hol vannak, ameddig dolgozik.
Tényleg nem értem, mi értelme állatot tartani, ha kizárjátok őt az életetekből.
Tudod, az én férjem sem szerette a cicceket. Az elején. Aztán egy idő után ott kiabált éjfélkor az udvaron a macsek után, ha az még nem volt otthon, mert nem tudott elaludni, ha nem tudta őt biztonságban.
Sehogy nem lehet beszoktatni. Egy macska oda fekszik, ahová kedve van. Ha a kerti garnitúrán érzi jól magát, ott fog feküdni. Hogyne fázna! De akkor sem fog bemenni a házába, ha nem tetszik neki.
Én sem értem, hogy minek a cica, ha a család bent van, ő meg az udvaron egyedül, de ugye nem ez volt a kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!