S. O. S Cicám állandóan az alomra jár, mi lehet a gond?
Köszönöm a válaszokat!
Holnap mindenképp elviszem, de amilyen rettentő dolgokat olvastam, félek, hogy késő lenne :(
Figyelj, egyértelműen húgykő, amit leírsz! Az, hogy eredménytelenül jár az alomra, és közben mindenfelé ürít(ene). Az enyém is húgyköves volt a tavasszal, azért jártam utána.
Feltétlenül vidd orvoshoz reggel, ahogy tudsz menni! Nehogy masszírozd a hasát, nem is fogja valószínűleg engedni.
Forgasd át az almot, hogy nem véres-e. A kövek felkarcolhatják a húgycsövet, és ezért pisil véreset. Előfordulhat, hogy ahol máshol próbál pisilni, egy-két csepp ki is jöhet. Ez ezért van, mert eldugul a húgycső. Közben neki kellene ürítenie, de nem tud, ráadásul fáj is neki. De nagyon nagy baj lehet belőle, azt írja a szakirodalom, hogy 24 órán belül orvoshoz kell kerülnie. Esetleg, ha mégis van valami ügyelet, egyébként injekciót fog kapni.
Hogy megnyugtassalak, az enyémnél is fokozatosan jött- utólag visszagondolva.
Jobbulást!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Tegnap este még találtam egy orvost, aki megvizsgálta. Nincs kő, se elzáródás, de a hólyagja egy picit gyulladt. Kapott antibiotikumot, c-vitamint amitől reggelre jobban lett. Pisilt is az éjjel az alomba. Sajnos a reggelit és az ebédet is kihányta(az ebédben voltak a gyógyszerei), ezért kicsit aggódom érte. Étvágya egyébként van, de elég bágyadt szegénykém. Az orvos utasítására most adtunk neki megint egy kis kaját és figyeljük, hogy mi lesz.
Szerintem az lett volna furcsa, ha kő. Lány cicaknal nem annyira jellemző.
Én cicám is hányt ha hólyag problémái voltak. Fele annyit adj neki egyszerre. Nekünk az bevalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!