Mitől lehet nagyon híg széklete a cicának? Tapasztalatok?
Kész kálvária már ez az egész, mióta hozzánk került (kb 8 hetesen) azóta folyton vissztérő probléme. Nem hasmenés, mert nem jár sűrűn az alomba, csak ha megy akkor nagyon híg. Vittük is mindig dokihoz, kapott probiotikumot és gógytápot, rendbejött, kb 2 hét múlva újra, megfutottuk ugyan ezeket a köröket. Megint rendbejött, utána megint visszatért a probléma. Aztán most már 2 hete nagyon nem akar múlni, szintén doki, vittünk székletmintát, élősködő nincs, kapott antibiotikumo, hátha valami baci. Probiotikummal együtt szedte, nem jött rendbe, vissza a dokihoz, egyen csak száraztápot, már régóta csak olyat kap amit a doki adott, royal canint. ez volt múlthéten. Azóta egyre rosszabb a helyzet, egyre folyékonyabb neki a kakija, annyira, hogy már csak folyik szegényből.
Nincs a cicának rossz kedve, szép a szőre, élénk, stb. De nem hiszem, hogy normális lenne ez az egész.
Valószínüleg valamire érzékeny, de ha nem múlik akkor a héten megint vinnem kell székletmintát és tenyésztenek bacikat, hátha...
Valakinek van ezzel valami tapasztalata? Már nem tudom mit csináljak szegénnyel?
Nagyon jók a dokik, tényleg minden végigpróbálgattak már.
Nálunk is hasonló a helyzet, bár talán ennyire nem durva. Már szinte antibiotikumokon élt. Az első szem gyógyszer megfogta a hasát, de amint befejeződött a kúra, 3-4 nap és kezdődött minden előlről. Újabb kúra stb. Folyamatosan kapott probicol pasztát és egy probiotikum port is. Múlt héten vért vett tőle egy új állatorvos, tökéletes a vérképe. A székletmintában nincs giardia. Viszont már véres volt a széklete. Nem kapott gyógyszert, csak RC gastro intestinal orvosi gyógytápot. Már másnap tökéletes volt a produktum :) A doki szerint valamire érzékeny, ami van a saját tápjában. 10. napja semmi baja a cicának. Ezt a gyógytápot kapja a tied is? Jövő héten újra kell mennünk a dokihoz, hogy ellenőrizze, meg várunk még eredményekre, ha gondolod, megírom majd, hogy miről volt szó, hátha mond valami okosat, amit te is tudsz hasznosítani.
Ha neked lesz valami eredmeny, megírod? Nagyon átérzem a problémádat, mert amikor megy a hasa a cicámnak, ha otthon vagyok, fél füllel folyamatosan azt figyelem, hogy mikor kapar. Odarohanok, ellenőrzöm a fenekét, megtörlöm, vagy rosszabb esetben lemosom, amit ugye nem visel jól. Az enyém hosszú szőrű, így elég viccesen néz ki, hogy a fenekén és a combján rövidre van nyírva a bundája :) de így legalább nem keni össze magát.
Ugyan ezt csinálom én is. Ha hallom, hogy megy az alomba már rohanok oda.
Tápnal ugyan azt kapta mint a tied, de mar vettünk neki masikat ami szintén diétás es a fresnapsban lehet kapni. Nagyon fura az egész, mert produkál egy jó kakit, a következő alkalommal meg egy rémeset. Ugyan azt a kaját kapja reggel is es este is, nincs semmi változás. Úgyhogy jelenleg én tényleg csak növényre tudok gondolni amit megrágcsál es az meg is hajtja. Amíg ezt nem derítem ki nincs is értelme, hogy dokihoz vigyem.
Nagyon örülnék ha írnál, hátha okosabb leszek abból amit neked mondanak.
Az előző vagyok, akinek szintén problémás a cicája. A bélsár mintájában semmi kóros, a vérképe is tökéletes. A doki szerint ha most rendben van, akkor valami táplálék allergia lehet. A gyógytáp után az érzékeny emésztőrendszerű cicáknak való tápot fogja kapni, remélhetőleg abban nem lesz olyan összetevő, amire érzékeny.
Elpakoltad a növényeket? Biztos, hogy tényleg beleevett valamelyikbe. Ha így van, akkor meg is van a megoldás és rendbe jön a kis beteg :)
Alpakoltunk mindent, tegnap mégis egy nagyon hígat produkált :(
Anyukámékhoz jár egy állatorvos vásárolni, tőle azt a tanácsot kaptuk, hogy adjunk neki olyan probiotikumot ami babáknak való azt hiszem. Nem emlékszem a fajtára, de van már otthon. Ha érdekel szivesen megírom majd.
Mindenképpen írd majd meg, hogy mi lett a baba probiotikum hatása! Mi is voltunk az orvosnál, ő azt mongja, hogy szerinte valami táplálékallergia volt, ha ettől a táptól rendben van. 2 hete nem ment a hasa. Ez már nagy dolog nála. Viszont még a gyógytápot eszi, majd lassan áttérünk az érzékeny emésztőrendszerű macskáknak való tápra. Majd arra még kíváncsi leszek.
Milyen fajtájú a cicád?
Az enyém maine coon. Az állatorvos azt mondta, hogy nekik kevésbé stabil az emésztőrendszerük, mint egy átlag házimacskának.
Este megírom.
Na hát pont ez az, hogy nekem egy sima házicicám van...
Egy fajtiszta macskanal meg meg tudom érteni, higy Ennyire problémás. De ez csak egy házi cica... Neki még mindig megy a hasa, hiaba kap érzékeny gyomru macskaknak való tápot. Most szén tablettával is bepróbálkozunk mellé, hátha kicsit megfogja.
Egyebkent akinek voltunk tobbszor állatorvos ő azt mondta, hogy egyre gyakoribb az, hogy a macskák nem bírják az aszpikos ételeket, sima házi cicák sem... az enyem nem is kap mar, csak szarazat meg főtt husit
Használt valamit a babáknak való probiotikum?
Hipoallergén tápot próbáltál már neki adni, vagy csak az érzékeny emésztőrendszerűeknek valót? Csak azért kérdezem, mert nekem még ez lett volna az ötletem.
Aszpikos eledel? :D Én már gondolni sem merek ilyesmire, mert még a gondolatától is f.sik.
Csak száraz, meg néha egy kis natur tonhal konzerv, amiből még a sós levet is kimosom.
Egyik nap egy csirkeallergiás kutya gazdijával beszéltem. A kutya is hasmenéses volt, csak neki még itt-ott a szőre is megritkult. Neki azt mondta az állatorvos, hogy sok az ilyen allergiás állata.
Nagyon szorítok, hogy mindketten megtaláljuk a probléma okát, mert egy f.sos benti cica elég sok fejfájással jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!