Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Van akinek halt már bele a...

Van akinek halt már bele a cicája ívartalanításba?

Figyelt kérdés

2016. szept. 9. 07:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
95%

Nekem egy nőstény cicám elpusztult, nem ébredt fel az altatásból. Az állatorvos azt mondta, hogy ő volt az egy a sokezerből.

Ettől függetlenül MINDEN macskánk ivartalan azóta is, és az is lesz. Az a minimális kockázat, ami az ivartalanításban rejlik, SOKKAL kisebb, mint az, ami abban, ha ivaros marad.

Egyik fenti válaszoló nem tudom, mint jön a tenyésztőkkel: szerinted ki tud házi macskát pénzért eladni? Van, aki még fizetne is, hogy jó helyre kerüljenek a kismacskák...

Az, hogy valakinek egy macskája elpusztul az ivartalanításban, nagyon-nagyon szomorú dolog, tudom, mert átéltem. De ezek után nem ivartalanítani csak azért, mert pont az enyém volt az 5000-ből egy, az olyan lenne, mintha azt mondanám, hogy a szomszédomat elütötte az autó, mikor átment az úton, ezért én már ezen az oldalon halok meg...

2016. szept. 9. 08:47
 12/19 anonim ***** válasza:
8%

"Egyik fenti válaszoló nem tudom, mint jön a tenyésztőkkel:"

És milyen igaza is lett. Egyből le lett a válasz pontozva.

Azért mert már gusztustalan az aroganciátok. Én is ivartalaníttattam a macskám, de unszimpatikusak vagytok az aroganciátok miatt, mivel lepontoztok minden válaszolot aki be meri ismerni hogy ő nem fog ivartalanítani, vagy nem ivartalanított.

Szerintetek ettől lesz jobb világ hogy lepontozgattok?

Rosszabbak vagytok mint a vallási fanatikusok, és egy jó célt teljesen tönkretesztek az ostoba viselkedésetekkel.

2016. szept. 9. 08:53
 13/19 anonim ***** válasza:

Nem a műtét a kockázatos, hanem az altatás. Az én kutyusom (bocs, tudom cicás kérdés) 2 évesen lett megműtve, és ő is majdnem meghalt, percekig próbálták újra éleszteni. Ennek már 8 éve, nem derült ki, hogy mi okozhatta…összeomlott a keringése, az életfunkciói szinte teljesen leálltak, szájon át lélegeztették, úgy sikerült visszahozni. Szerintem túlaltatták.

De erre ne gondolj, ha műtét előtt álltok. Bár többen is írtunk rossz tapasztalatot, ez viszonylag ritka. A 10 éves kutyusomnak tavasszal volt egy másik nagy, hasi műtétje, semmi gond nem volt az altatásnál, pedig már nem fiatal.

És ettől függetlenül megfogadtam, hogy soha nem fogok állatot (se kutyát, se cicát) ivarosan tartani.

2016. szept. 9. 09:07
 14/19 anonim ***** válasza:

Most mi a baj? (a lepontin kívül persze) és hogy jönnek ide a tenyésztők? Most mi van?

Lehet, hogy gyagya lettem (mert nem voltam), de nem értem

2016. szept. 9. 10:51
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
14: általában ők pontznak le mindenkit, aki már csak gondol arra hogy volt már állata akit nem ivartalanított.
2016. szept. 9. 11:22
 16/19 anonim ***** válasza:
de hát a tenyésztő sem ivartalanít, nem?
2016. szept. 9. 14:12
 17/19 anonim ***** válasza:

Igazából de, a tenyésztő ivartalanít. (ivartalaníttat mert nem saját kezűleg végzi, de ez részletkérdés.)

A kedvenc minőségűeket mindig, a kiemelkedő tenyészállatokat meg "nyugdíjaztatja", ami a abból áll, hogy ivartalaníttatja, nem hoz le több almot tőlük.

Egy tenyésztőnek nem a minél több eladott macska a lényeg, hanem maga a fajta javítása, ugyanakkor szereti is a macskákat, és tudja, hogy jobb nekik ivartalanul. (A macskának, mint egyénnek, nem a macska fajnak)

Mindenesetre, aki addig elleti-szaporítja a macskáit, amíg azok élnek, sok minden, csak nem tenyésztő. Még akkor sem, ha bejegyzett kennelneve van.

2016. szept. 10. 15:13
 18/19 anonim ***** válasza:
Nyugi, én írtam, hogy ivartalaníttattam a sajátjaimat is meg a mentetteket is ès valami marha, aki erre élvez a klaviatúra előtt azt is lepontozta. :D
2016. szept. 10. 17:22
 19/19 anonim ***** válasza:
Jó lenne, ha utána olvasnátok, hogy milyen betegségeket hordoz magában, ha nem ivartalanítjuk az állatokat és nem elletjük feszt. Pl. : méhgyull., emlőaganat
2016. szept. 10. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!