Egy négyzetméteres helyen két macskát bezárva tartani, hogy "ne szökjenek el". Mit tehetnék?
Közeli rokon, nemrég hazavitt két kismacskát (menhelyről). Igen ám, de szerencsétleneket egy külső, 1 négyzetméteres helyre bezárva tartja (kültéri, ToiToi-féle WC, a kertben zajló munkálatok miatt van még meg). Az a kifogás, hogy "nincs (még) kerítés, el fognak szökni".
Amikor pedig nincsenek bezárva, a 6 éves, állatokkal bánni meg nem tanított fia üvölt velük, nyúzza és kergeti szegényeket.
Megpróbáltam megkérdezni, miért nem engedi őket legalább a garázsban aludni, de valódi választ nem kaptam, csak kifogást. Így gyanítom, soha nem is lesznek beengedve egyáltalán a házba.
Persze, a cicák folyton hangosan sírnak a "börtönükből". Később elvileg a teraszon lesz helyük... már, ha nem tűnnek el addig, vagy nem lesznek idegbajosak.
Esélyes, hogy adandó alkalommal megszöknek mielőbb? Tudtommal, ivartalanítottak, a környék nyugodt, forgalom alig van, de kutyák persze akadnak. Na meg, a "felelősségteljes" gazdi hozzáállása...
Mit tudnék tenni, vagy mivel tudnék hatni a rokonomra? Próbáltam már mindenféle értelmes érvekkel meggyőzni, hogy ez így nem lesz jó, de mintha a falnak beszélnék. Ennél talán még a menhelyen is jobb helyük volt, de így félek, hogy csak újabb két kóbor cica lesz belőlük, kutyák vagy autóbalesetek potenciális áldozata. Nagyon sajnálom őket...
Az nem semmi, hogy "később elvileg a teraszon lenne helyük". Majd leragasztja őket?
Minek az ilyennek állat? Mit mond a menhelyen, mire kell, mit fog nekik biztosítani?
Az a baj utolsó, hogy sok normálatlan nemhogy a helyes állattartást, de semmi mást sem tud megtanítani a gyereknek, nemhogy magyarázni, azt se tudja, mi az!, mert azzal se tud normálisan bánni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!