Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Az anyamacska nem nagyon...

Az anyamacska nem nagyon foglalkozik a kölykeivel. Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Tegnap megellett a macskám, de mintha furán viselkedne. Nem igazán tudom, hogy ez normális-e, mert az eddigi mindig elbújt, keresett magának helyet, de a mostani mellett ott kellett legyek. Született 3 egészséges kiscica.Első ellése volt, fiatal macska.

Az a probléma, vagyis azt vettem észre, mintha nem tudná mit kell csináljon.

Miután megellett végig ott volt a cicákkal egész úgy éjfélig vagy 1 óráig. Először gondoltam na biztos kell neki egy kis pihenés cicák nélkül, elmegy enni, kiengedtem kicsit az udvarra.Ép pisilhettett aztán vissza jött, de magától nem akart visszamászni a kiscicákhoz. Mikor viszont betettem melléjük a dobozba lefeküdt nekik és etette őket... Aztán kicsit később vmikor hajnalba megint kimászott, békénhagytam gondoltam majd vissza mászik ha úgy érzi, de mikor felkeltem az anyamacska a lábamnál feküdt a kicsik meg csak a dobozban...Reggel sem akart magától bemászni. Betettem megint én kicsit simogattam végül lefeküdt és szopiztatja a cicákat.

De miért nem akar magától foglalkozni velük?Lehet,hogy hozzájuk értem? Figyeltem, hogy gézzel fogjam meg őket és rakjam arrább, mikor jött a következő cica, hogy ne nyomja össze a kicsiket...

2016. szept. 3. 06:42
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
És az ivartalanítást feltétlen szülés után kellene vagy lehet bármikor :) ?
2016. szept. 3. 10:26
 12/15 A kérdező kommentje:
Na nincs semmi baj :D elhagytam csináljon amit akar. Az ágyamra feküdt, de mikor sírt egyik cica oda feküdt hozzájuk. Szerintem betegnek sem beteg, mert evett ^^
2016. szept. 3. 11:30
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha már 8 hetesek a kiscicák akkor viheted ivartalaníttatni
2016. szept. 3. 20:32
 14/15 anonim ***** válasza:
Cicáim és kutyáim is vannnak. Első ellésnél ez nem is olyan szokatlan..Ha vissza teszed és szoptat dicsérd meg, simogasd, és kedvesen beszélj hozzá. Be fog neki nagyon hamar kattanni, mi a dolga. A macskák nagyon jó szülők általánosságban.Biztos olvastad a Micó címü elbeszélést Neten is fent van.
2016. szept. 4. 03:28
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem úgy van, hogy első fialásnál mindent rosszul csinál a macska, a másodiknál meg mindent jól.

Az első esetnél egy darabig nem tudja, mit kell csinálni, aztán ha nyávog a kicsi, akkor odamegy, és rájön magától (általában), hogy mi a gond, enni akar vagy üríteni (ekkor nyalogatja a hátulját).

Egyébként egy nap után már nem kell az anyának éjjel-nappal a kicsik mellett lenni. Ha egy természetben élő macska lenne, akkor napi több órát kellene tölteni az étel és a víz keresésével. Az természetes, hogy időnként otthagyja őket, és magában szunyókál.

Lehet, hogy többet volt velük, mint gondolod. Esetleg amikor a lábadnál feküdt, akkor pont arra ébredtél fel, hogy a kicsik mellől a lábadhoz ment.

2016. szept. 4. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!