Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért hülyült meg a macskánk?

Miért hülyült meg a macskánk?

Figyelt kérdés
Van egy 3 éves cirmikénk. Fruzsinának hívjuk. Elég antiszoc, nem bújós cica, nincs ivartalanítva. 2009. szeptemberében ellett 5 kölyköt. A kicsikkel jól megvan. A kandúrt elvitték, 2 kicsit tartottunk meg, azok is lányok, de még nem tüzeltek, vagy legalábbis nem úgy csinálják, mint az anyjuk. Körülbelül egy hónapja szokássá vált a nagynál, hogy az egyik szobába bekakil. De rendszeresen. Teljesen mindegy, hogy tiszta-e vagy sem az alom. Tulajdonképpen a párom öccséé a cica, őt nagyon szereti, az elléssel is megvárta. Mostanában nincs sok ideje rá, munka, barátok, bulik meg ilyenek. De ez már kezd minket nagyon bosszantani, mert csak az ő szobájába csinál be, és nem értjük, miért. Mit csináljunk vele? Ivartalanítani kellene? Az csak ideiglenes megoldás, hogy kizárjuk abból a szobából, mert ilyenkor, amikor tüzel, meg van őrülve és minden ajtót kinyit. Nagyon bosszantó. :(
2010. ápr. 20. 21:32
 1/5 anonim ***** válasza:

Szomorú,hogy eddig nem történt meg az ivartalanítás,egy lakásban a cicusnak ez szenvedés,és a mellékelt példa mutatja,hogy a gazdinak is.A kérdésre válaszolva a macsekok általában akkor végeznek félre,ha valami nagyon nem tetszik nekik,pl a gazdi nem foglalkozik velük,vagy a szoba elrendezése nem jó,meg ilyenek,de ezt sajnos csak ti tudjátok kideríteni,hogy milyen változás okozza a dolgot.

U.I.:Kérlek ivartalaníttatsátok!

Egy állatvédő

2010. ápr. 20. 22:40
 2/5 A kérdező kommentje:

szóval ha ivartalaníttatjuk, az önmagában nem oldja meg a problémát...

köszönöm, erre voltam kíváncsi. majd összegyűjtjük rá a pénzt. eddig még nem volt rá alkalom... ugyanis apósom, akivel együtt élünk, tüdőrákos, és nem rég műtötték. inkább rá költjük a pénzt. de köszi, hogy válaszoltál! majd megoldjuk valahogy. amúgy, amint írtam, 1 hónapja kezdődött el ez. nem lett átrendezve a szoba. nem lehet, hogy az idő miatt csinálja? mert érzi, hogy jön a tavasz?...

2010. ápr. 20. 22:58
 3/5 anonim ***** válasza:
Tüzelő cicáknál előfordul az ilyesmi. Nálunk is ez volt, csak inkább bepisilt, főleg a takarómra, egyszer a sarokba kakilt. Az ivartalanítás megoldást jelent a problémára, és ilyenkor tavasszal szokott lenni akció is, érdemes utánaérdeklődni. Nagyon alaposan fel kell takarítani, a helyet, ahova odapiszkított, mert ha érzi a szagot később is könnyen megteheti, rajtakapás esetén az eddig megszokott nevelési módszerrel a tudtára kell adni, hogy rossz dolgot csinált.
2010. ápr. 21. 08:15
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia!Első vagyok.Megértem és dícséretes,hogy tervben van a dolog.A legtöbb helyen(legalább is nálunk)7-10 ezer körül megvan egy nőstény ivartalanítása,de ahogy az előző is mondta,gyakran vannak ivartalanítási akciók,érdeklődj helyileg a nagyobb állatorvosi rendelőknél.Sajnos valószínűleg már a kölykök is megkezdték,úgyhogy csak idő kérdése,hogy mikor "bolondulnak" meg azok is.Sok kitartást kívánok!
2010. ápr. 21. 08:56
 5/5 anonim ***** válasza:
Működnek a hormonok. Én is javaslom az ivartalanítást.
2010. ápr. 22. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!