Az állatorvosnak kötelessége elaltatni az állatunkat amennyiben mi megkérjük rá?
Pár napja egy ismerősöm elvitte az Alpha-vet állatgyógyászati központba 13 éves beteg macskáját. Az állatról annyit hogy már nem tudott járni, enni és inni rendesen...nagyon a végét járja szegény és gondolom szenved is. A klinikán azt mondta az orvos (fiatal huszonéves nő) hogy ő nem hajlandó elaltatni az állatot mert az nem vall az etikájára vagy mi... (kifogás) Viszont pofátlanul a vizsgálati díjat elkérte és ennyiben hagyta a dolgot... Kérdésem a következő... Törvényesen utasította vissza az elaltatási kérvényt vagy ezt megteheti még akkor is ha egy beteg és öreg szenvedő állatról van szó?
Ui.: A semmiért elkért vizsgálati díjról már nem is beszélve...
A válaszokat előre is köszönöm!
Törvényesen utasította el. Nem kötelessége "elaltatni", nem minden állatorvos vállalja. Én is ismerek olyat, aki nem vállalja.
13 éves cica azért annyira nem öreg még. Mi baja? Nem gyógyítható?
A vizsgálati díj pedig szintén törvényes, vagyis jogos. Elvégre foglalkozott veletek.
Azt egyébként közölte az állatorvos, hogy mi a baja a macskának, és milyen terápiát tud neki?
Egyébként megteheti, csak menthetetlen állatot altatnak.
Most nagyon le leszek pontozva, de nagyon sok allatorvossal találkoztam, aki azért nem altat, mert amíg lehet szed ki pénzt a gazdibol. Laikus számára is egyértelmű volt, hogy vége max pár hetet hosszabbít meg az életen, de az is már csak szenvedés neki.
Szerintem keress egy korrekt allatorvost
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!