Szerintetek a menhelyen tudnánk macskát cserélni?
Találtunk egy felnőtt kandúr cicát, akin van egy sérülés, orvosnál is jártunk már, napok óta itt van, viszont folyamatosan támadja a kutyánkat, nem jönnek ki.
Bevinnénk a menhelyre, viszont mivel a kutyám alapjában véve kijön a macskákkal, ezért el szeretnénk hozni egy kölyök kiscicát.
Szerintetek ezért nem "ítélkeznének" felettünk?
Elvégre "lepasszolunk" egy macskát, hogy a helyére egy másikat hozzunk.
De így nem is gyógyul a felnőtt talált cica sem, folyamatosan karmolná a kutyát, járkál, homokos lesz a sebe, pedig pihennie kéne.
Ez megoldható lenne szerintetek? Van, aki már fogadott örökbe cicát menhelyről? Mik a tapasztalatok?
rossz ötlet. inkább legyetek türelmesek a mostani cicával. amikor megszokott titeket,akkor szép fokozatosan mutassátok be a kutyának. ha jól nevelt kutya,akkor idővel a cica is rájön,hogy nem bánt.
ha egy kiscicát hoztok is fújni fog a kutyára meg támadni fogja.
Sajnos elkülöníteni egész napra nem tudjuk, mivel a kutya bent is van a nagy hőség miatt, de nem igazán férnek meg egy légtérben.
Eddig azt tapasztaltam, hogy a kölyökcicák nem fújtak rá, sőt beledörgölőztek mindig, de lehet, ezek csak szerencsés véletlenek voltak:)
Viszont meggyőztetek, ha most feladnám, amikor még csak pár napja van itt a felnőtt macska, akkor ha a kicsivel lenne gond, azt is meg kéne oldani. Türelmes leszek, ivartalanítva is lesz majd a macsek, hátha megszokja majd, hogy a kutyám nem bánt. (Egyébként nagyon türelmes kutya, szocializálva van, szóval ha már nem bírja, akkor arrébb fekszik, de én is figyelem őket, és ha durvulna, akkor véget vetek a helyzetnek.:) )
Idő kell a cicának amíg megszokja az új környezetet. Lehet bántották is, meg kell vármi amíg megbízik bennetek és a kutyusban.
Én mellesleg fogadtam be 2-3 hónapos cicát, nem menhelyról. Eleinte bújkált mindig, majd feloldódott és boldog cica lett.
Koszonom a válaszod, amikor feltettem a kérdést valóban kicsit el voltam keseredve, ez a csere ilyen idezoheles dolog,csak ha beadtuk volna és elhozunk egy másikat, kevésbé lett volna lelkiismeretfurdalasom. De eldöntöttük,megtartjuk a macsekot, ma reggelre mintha kicsit változott volna, már elviseli pár méteres körzetben szegény kutyát,nem gyilkolja:D
Gazdát tuti nem találnánk neki, sima hazimacska, ráadásul fekete is, azt pedig nem igazán szeretik sajnos az emberek, apolgatni is kéne, így jobb helye lesz nálunk biztonságban.:)
Kíváncsi vagyok lesz-e valaha, hogy együtt alszanak maj, esetleg valami csoda folytán közös játék :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!