Hogyan szoktassam ki úgy a kertbe a macskámat, hogy ne menjen el?
először is fontos lenne tudni,hogy milyen környéken laktok? van forgalmas út a közelben? kóbor kutyák? őrült emberek,akik szándékosan mérgezik más állatait? ha ezek közül bármelyik fent áll, csak benti legyen.
de ha biztonságos a környék, akkor lehet kinti-benti. nagyon fontos viszont az ivartalanítás. nem tudom lány,vagy fiú,de mindkét esetben fontos, már most. úgy kevésbé fog elcsatangolni. és várjál még 1-2 hónapot, még nagyon kicsi. fokozatosan engedd ki, legyél kint vele. legyen hova visszajönnie(pl macskaajtó) a macskák jól tájékozódnak nem nagyon tévednek el, ettől ne félj. de tényleg várj még egy kicsit,hogy nőjjön.
Engem se tudnál rászoktatni, hogy ne mászkáljak el, egy átlagos macska még sokkal önfejűbb s nevelhetetlenebb. Ezt nem fogod tudni elérni.
Igen, megvannak a kockázatai, de a macskát vagy bezárod, vagy elmegy, érdekes 3. lehetőség a már írt póráz. Nem tudom, milyen eséllyel szokja meg egy macska, tuti nem mindnek fekszik a dolog, de azért sokszor találkoztam már ilyennel (ha nem is személyesen), úgyhogy van remény.
Szia!
Szerintem akkor várd meg az ivartalanítást és ha biztonságos környéken laksz, akkor (ahogy csináltad is) hámmal ki tudod szoktatni. Ha nincs nagy autóforgalom, kutya stb akkor haza fog menni a cica.
Te tudod milyen emberek laknak a környèkeden, nekem mindkettő benti, pedig kertesben lakom, mert egy messzebbi lakó előszeretettel rak ki egérmérget ès nem szeretném ha bajuk lenne a macskáknak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!