Veszett lehet a kiscica?
Sajnálom a cicádat.
Hívd fel az állatorvost,lehet boncolni fogja.Így kiderül miben pusztult el szegényke,de szerintem se volt veszett.
Ha jól tudom a veszettség elleni injekciót a hasfalba adják.
ha csak a gyanú is megvolt,hogy veszett, akkor nem kellett volna tutujgatni,hanem egyből be a szállítóba és irány a doki.
de nekem az a gyanúm,hogy más baja volt. ha két napja nem vetett, nem ivott, el kellett volna vinni dokihoz, lehet meg lehetett volna menteni.
amúgy nem mindegy hol laktok. ha egy erdő mellett, akkor tényleg lehet veszett, mert elvétve előfordulnak pl rókák ott. de ha a város közepén,akkor kétlem, eléggé visszaszorul már a veszettség, nem sokat regisztrálnak be
ezernyi más dolog okozhatta ezeket a tüneteket.
nyilván a biztonság kedvéért nézesd meg a tetemét orvossal, és ha ő is megerősíti, akkor kérj te is oltást.
(de nem tudom utólag mennyire hat).
de mondom, kicsi rá az esély. legközelebb viszont vidd el orvoshoz azonnal,hogyha ilyen tüneteket tapasztalsz. két napod lett volna rá, mióta rosszul volt.
Nyugodjatok meg, nagyon kis eséllyel volt veszett. Ma már a rókákat is vakcinázzák ellene.
Valószínű,a hasmenés okozta kiszáradásba halt bele a cica, amit az idegrendszeri tünetekkel együtt mérgezés is okozhatott. Amikor etetni próbáltátok, lehet hogy a fájdalmai miatt harapott.
Nagy kár, hogy nem vittétek azonnal orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!