Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy akadályozzam meg?

Hogy akadályozzam meg?

Figyelt kérdés
Van egy kinti cicám aki mindig ki megy az útra és félek hogy elütik. Mit lehet ellene tenni? Esetleg van valami szer amitől undorodik és ezért nem menne a kapu közelébe se? Vagy valami amivel elérném azt hogy soha ne menjen ki? (nőstény)
2016. júl. 5. 21:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Macskariasztó spray, de kint, eső egyebek miatt kevésbé hatásosak, mivel gamar elmegy a szaguk...

Esetleg cicaháló felszerelése, kifutó építése....sajnos azt a cicát, aki kinti volt, nehéz beszoktatni, de nem lehetetlen! Miért nem próbálkozok meg a benti tartással, ha van rá lehetőség? Sajnos a cicák legnagyobb százalékban autobalesetekben halnak meg, így az aggodalmad nem oktalan...

2016. júl. 5. 21:56
 2/5 Salx Narval ***** válasza:
Sajnos én sem tudok mást mondani, eléggé reménytelen helyzet egy macskát az udvarban tartani ha mehetnéke van és lehetősége nyílik a "szökésre". A kerítés és kapu behálózása sem oldható meg mindenhol és értelmetlen is ha más kiutat is találhat, legtöbbször találnak is. A riasztókkal szemben is eléggé szkeptikus vagyok, persze nem ok nélkül, ugyanis két fajtát is teszteltem minden eredmény nélkül, az egyiket észtre sem vette, a másiknál legalább megállt egy kicsit és ment szépen tovább.:D Persze ettől még lehet hatásos valamelyik de elég költséges dolog próbálgatni. A lehetőségeidet te tudod felmérni, az otthonod ismeretében, csodaszerek sajnos nincsenek. Egy kicsit segít az ivartalanítás és talán a forgalmasabb útrész felől a kijárás megszüntetése, amennyiben megoldható. Gyakorlatilag azt lehet mondani, ha bent tartod akkor bent marad, ha kint akkor megtalálja a módját a csavargásnak előbb utóbb, bármit csinálsz is.
2016. júl. 6. 07:21
 3/5 anonim ***** válasza:

1. benti cica lesz

2. marad kinti cica, de építesz neki a kertbe egy macskakennelt. ha nagy a kertetek akkor megoldható. persze úgy,hogy legyen bent fa meg több dolog,hogy ingergazdag legyen a lehetőségekhez mérten

3. elköltözöl egy olyan helyre, ahol nincsen közvetlenül főút a közelben. pl a nagyszüleim egy falu végén laknak, egy zsákutcában. nincs is kövesút a környékükön. évtizedek óta van cicájuk,sosem ütötték még el egyet sem, mivel nincs út, a kocsik max 20-al mennek a rossz sáros úton.

más megoldás nincs. a macskának nem tudod megtanítani,hogy ne menjen ki. ilyen a természetük, csavarognak . nem tudod megértetni vele,hogy ne menjen ki. esetleg ivartalanítással tudsz segíteni a helyzetet, hogy kevesebbet csavarogjon . de akkor is fog.. szerintem legyen benti és legyen kint egy kennelje is.

a kennelnél ilyesmire gondolok:

[link] a házzal össsze lehetne kötni

és [link] valami ilyesmi nagyságú anyagot lekeríteni(erősebb rácsból és oszlopokból)

[link] ilyen anyagra gondoltam,csak nagyobb méretben..összekötve a házzal

2016. júl. 6. 08:01
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem az valt be, hogy parszor raijesztettem a kocsival a macskakra /nagy gazfroccsokkel/ es hogy este bent vannak a hazba. Igy nappal fel az autoktol es nem megy arra este meg mikor mehetne mivel nincs annyira forgalom akkor meg el van zarva. Pedig elegge forgalmas utcaban lakunk es lekopogom de meg egy cicankat sem utottek el. Nem is igazan mennek arra pedig lenne lehetoseguk ra.
2016. júl. 6. 08:26
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha nincs ivartalanítva, akkor megy, amerre lát, nincs mit tenni, ráadásul ha hajtja az ösztöne, akkor figyelmetlenebb is. Ha ivartalanított, akkor is elcsavaroghat néha, de olyankor jobban tud vigyázni magára, figyelmesebb, jobbak a reflexei, hisz nem csak a szaporodási ösztön űzi.
2016. júl. 7. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!