Ha perzsa cicanak kicsit rövidebre vagjuk a szöret, lehet valami baja töle?
Szia! Semmi baja nem lesz, a bundája pedig szépen ki fog nőni újra.
Amikor először fürdettem a talált(!) perzsa cicánkat, még nem tudtam, hogy hogyan kell megszárítani a bundáját. Vizesen szépen kikefélgettem, utána pedig nekiestem hajszárítóval, miközben az ujjaimmal finoman borzoltam :). Akkora csomók lettek szegény szőrében, hogy a kozmetikus a nullásgéppel tudta csak rendbe hozni. Kb.1 hónap múlva már házicica bundája volt, néhány hónap múlva a régi fényében tündökölt :). Akkor megtanultam rendben tartani a szőrét :).
Hosszúszőrű perzsa cica gazdija vagyok másfél éve.
Nekünk is összekócolódott a bunda először, az állatorvosnál nullásgép lett belőle :-))
Szegény kis házibohóc lett, mert a farka hosszú zászlósan meg volt hagyva, meg a nagy kerek feje, egyébként meg eltűnt a cica :-))
Ezt télen nem szabad megcsinálni, mert megfázik, hiába van kizárólag lakásban tartva a miénk is.
Nyár volt, szépen visszanőtt neki aztán, de óriási fémfésűvel (én csak sövényvágónak hívom) kell megápolni, mert nem elég a szőr felszínét, a csomó lejjebb keletkezik.
Na azóta újabb csomók keletkeztek, főleg a kis combján, de mivel meg akartuk úszni a dokibácsit (mert csak altatásban lehetett lenyírni, nem hagyta magát), így minden este fésülködés volt, ha akarta az uraság, ha nem. Az összes csomó kijött végül 2 hónap tömény fésülködés után, de az úrfi közben rendesen osztogatta az autogrammokat :-))
Úgyhogy nemcsak ő cirmos mostmár, hanem a gazdi keze is :-))
Szóval ha nem csomós máshol, le ne vágd, egyenletesen vissza fog nőni neki, és nagyon nézzed, hogy ne álljon össze neki újra.
Csak ott koppaszd meg, ahol összecsomósodott.
Egy ideig furcsán fest majd, de rendben visszanő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!