Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit kell tenni, ha valaki...

Mit kell tenni, ha valaki idegen ember macskája megellik más ember magánterületén?

Figyelt kérdés

Kollégám nagy bajban van. Évek óta hiába zavargássza a hozzá bejáró szomszéd macskákat, folyton mennek hozzá, szórják a bolhákat, szétkaparják a palántákat, belecsinálnak a gyerekei homokozójába, stb. De ami most történt, a legdurvább. Az egyik macska náluk ellett meg egy szalmakazalban.

Teljesen ki van, ráadásul egyik gyereke allergiás is a szőrre... Minket szekál, hogy fogadjuk be, de nem kell itt senkinek se macska. :)

Mit mondjak neki, ilyenkor mit lehet tenni, ki foglalkozik ezzel? Úgy tudja, hogy még sintér sincs a környékükön.

Hova lehet vinni ezeket a kismacskákat, semmiképp sem maradhat náluk. Azt sem tudja, hogy kié a nagy macska, aki ellett. Egyelőre mindegyik szomszéd letagadta, hogy az övé lenne.

2016. jún. 15. 13:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
28%
Slaggal ráspiccelni az idegen kertbe lévő macskákra. (de csak nyáron és még mindig humánosabb ,mint egy kutya). A vizet utálják.Nyilván nem a picikre. Őket hirdessétek meg jófogáson, esetleg facebookon. Én egyszer egy talált kiscicának a facebookos macskamentő csoportban találtam gazdit.
2016. jún. 15. 16:36
 12/14 anonim ***** válasza:
65%

Kiplakátolást jó ötletnek tartom.

Valami macskamentő csoprtot keresnék fel a helyében. Neten megtalálhatóak elérhetőséggel.

De azért ne ijesszen már rá vagy locsoljon le egy frissen szült macskát. Még a végén otthagyja a kölyköket ijedtében aztán lesz még nagyobb baj, hogy a kicsiket gondozhatja vagy meghalnak a kertjében. Úgyhogy ezt felejtsd el inkább.

2016. jún. 16. 10:56
 13/14 anonim ***** válasza:
55%

Istenem, az a macska most szült, nem bántani kell!

Inkább adjon neki enni valamit és írjon az állatmentőknek.

Ha eteti, jóesélyel meg tudja fogni őket, és egy normális menhelyre vinni. Vagy facebbokcsoportokban S.O.S ideiglenes befogadót keresni, de nem kell halálra rémíteni szegényt. Pihenésre van szüksége.

Mondom ezt úgy, hogy nálunk ugyan ez volt a helyzet, csak a kölykök most öthetesek. Nem kell belehalni, meg sajnálni. Ez nem egy atombomba a házra, jézusom...

2016. jún. 16. 11:05
 14/14 anonim ***** válasza:
35%
Nyilván én se a szoptatós anyacicára gondoltam. De ha valamivel le akarja szoktatni ,hogy folyton idegen macskák járkáljanak majd a kertjében jobb ,mint egy kutya...
2016. jún. 16. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!