Macskám folyamatosan vakarja a fejét. Miért?
Kamillás vizzel (forró vizbe teszed a kamillateát, és miután a leforrázott oldal meglangyosodott, teaszűrővel leszúröd) mosd meg a fejét. Többször is. Azt ha lenyalogatja, nem árt neki. Éehet, hogy valami takaritószerre reagál igy, amit a lakásban használtok. Légfrissitőt használtok? Azt nagyon sok állat nem birja.
Nekem kijáró macskáim vannak, náluk is előfordul ilyen vakarózás, én betadine-nal szoktam bekenni, amikor kivakarja, mást semmit nem használok. Amit az állatorvos felir gyógyszernek, azok is elég erős vegyszerek. A rühosségre a féreghajtót nem is értem, hát az bélrendszerre hat, a rüh meg bőrbetegség. A fejének melyik részét vakarja? A füle tövénél szokta a leggyakrabban, olyankor a fülét is lehet finoman kitörölgetni.
Mi a lakásban már csak ecetet és néha Cif-et használunk tisztitószernek, minden másfajta szert már régen beszüntettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!