Hogy adjam be a macskának az antibiotikumot? Beadjam neki egyáltalán?
Összetörhetem porrá? Ugyan ugy hat? vízzel összekeverve befecskendezhetem a szájába?
Válogatos nagyon,szóval nem tudom őt becsapni májkrémmel vagy párizsival.
Az én cicám pont most volt beteg és az állatorvos megmutatta, hogyan kell macskának gyógyszert adni.
Az egyik kezeddel rámarkolsz a macska füleire és hátradöntöd a fejét. A gyógyszert pedig megfogod egy hosszabb csipesszel, de szemöldök csipesz is megteszi és ennek segítségével kinyitod a száját és olyan mélyre teszed a csipesz végét, hogy már biztos ne tudja kiköpni és elengeded a gyógyszert.
Tudom, brutálisnak tűnik, én sem akartam ezt a módszert választani, de mindig kicselezett, nem maradt más választásom. De meggyógyult szerencsére és nem is haragudott rám, csak meg volt illetődve néha.
Koszonom mindenkinek. Az a baj, hogy a szajat nem engedi kinyitni rendesen , de probalkozunk.
Nincs rossz kedve jatszik, de ma este vereset pisilt :'(. Tegnap elvittem orvoshoz, kapott injekciot.Es kapott kura szeruen antibiotikumot. Az az elotti este sokszor eljart pisilni , es ketszer mashova is pisilt ami nem szokasa, es mintha ingere lett volna , de nem sikerulne neki. Fura, mert eszik normalisan, meg ivott is. Es ugye jatszik is. Nagyon aggodok az elso macskam. Annyira szeretjuk , nem akarom elveszteni. :((
Az enyém sem veszi semmiben, be kell adni neki. Én kézzel teszem a szájába, egyben, minél hátrébb, és utána összecsukom és úgy tartom a száját, míg le nem nyeli. Egészen finoman lehet ilyenkor az orrát megfújni, ez is nyelésre készteti.
Mindenképpen add be neki, fontos, hogy megkapja!
Ha sehogy nem boldogulsz, menjetek vissza a dokihoz, és kérd, hogy őt mutassa meg, hogyan csináld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!