Kaptam egy nagyon pici cicat itt van nalam mar 4 napja es
csak pisilni latom. Tejet iszik vizel keverve hogy ne legyen
tul eros neki. toroltem neki a feneket nedves rongyan vagy
zsepkendovel de ne segit es akkor se kakil mi lehet a baja
neki?
Egyrészt, tehéntejjel nem szabad itatni a kiscicát (vízzel keverve sem). Ha annyira pici, akkor macskatápszert kell neki venni, és azzal etetni 3 óránként. Ha már tud rágni, akkor pedig junior tápot adj neki.
Így persze hogy nem kakil, mivel csak iszik, éhezik.
Mennyire pici? Szeme nyitva? Foga van már? Járni tud?
Olyan nincs, hogy nincs állatorvos. Nem is kijárós orvos kell, hanem el kell vinni egy normális állatorvosi rendelőbe.
2016. máj. 15. 07:46
Lelkiismeretlenség és állatkínzás ekkora macskát elválasztani az anyjától, valószínűleg el fog pusztulni.
2016. máj. 15. 07:49
Mi az hogy nagyon pici? 8 hetes kor előtt tilos elválasztani, de macskáknál javasolt inkább a 10 hetes kort megvárni. És miért itatod tehéntejjel, ami köztudottan ártalmas, főleg egy kölyöknek?
Ilyen tudatlanul miért tartasz macskát? Akkor legalább vidd el orvoshoz, hogy legyen esélye életben maradni... (És ne a kijárós orvost várd, az nem megfelelő jelen esetben!)
2016. máj. 15. 08:45
Egyetlen halvány esélye van a macskádnak, ha SÜRGŐSEN keresel a környéken egy szoptatós macskát, és kiadod dajkaságba!
2016. máj. 15. 09:15
5/10 A kérdező kommentje:
Nem kijaros orvosra gondoltam teneg egz heten 1 x jonek ki! nem tehen tej.... kivan nyitva a szeme,jar,jatsyik nyugotan.... nem allat kinyas mar miket besyeltek....
Na akkor ha jár, játszik már, akkor kezdd el jó minőségű junior cicatáppal etetni (vagy: csirkemell, marhahús), inni pedig tiszta vizet adj neki. Tej nem kell.
Ha jön az állatorvos a rendelőbe, akkor pedig vidd el hozzá. Kell neki féregtelenítő, bolha elleni szer, és oltások.
2016. máj. 15. 12:21
Azt adj neki, amit megeszik. Puha legyen, pl. Tejes zsömle, tejben áztatva, nálunk ez az első kaja, amit meg szoktak enni a kismacskák. De párizsi ledarálva, azt is szeretik. Szoktam kutyulni tejfölös fott húsos dolgokat , összetörve apróra, krumplipure húsos szoszzal összekeverve. Mondjuk ha én kotyvasztok nekik valamit, akkor nemigen választják a whiskas tápot. Szoktak szeretni például a húslevest. Ha jókedvű, jatszik, akkor semmi baja a kajaval, majd lassan rá szokik a szilárdabb ételre is.
2016. máj. 15. 21:54
Utolsó, le lett már írva, hogy tehéntejet nem adunk, ha szopnia kéne még akkor is speciális tápszerrel kell etetni, nem tejjel. Attól, hogy te szeméttel eteted a macsáidat másnak nem kell. Párizsi meg krumplipüré... És nem, a whiskas sem minőségi tápegység, csak az van agyonreklámozva.
2016. máj. 16. 13:29
7-es vagyok. Szep macskáim vannak. Szeretik a tejet, ez valami őrület a tej ellenesség.
2016. máj. 16. 18:26
Keverik a szezont a fazonnal. Sok macska laktóz érzékeny. En epp 3kismacskat etetek laktózmentes tehéntej keverve egy kis főtt tojás sárgájával és egy kis kukoricaolajjal. Itt nem lehet macska tápszert venni. Továbbá a macskatápszer előtt is felnevelték a kölyköket ha gond volt.
2017. jún. 1. 03:44
Kapcsolódó kérdések: