Három kiscicából egy meghalt és a testvéreivel ellentétben nem a "szülőágyon" jött világra, hanem egy vödörben. Első fialásnál gyakori, hogy nehány kicsi elveszti az életet?
Egyébként nem tudni, mi történt.
Lehet nem vette észre.
A cicus sajnos megfulladhatott a burokban a leírásod alapján.
Szia!
Kezdeném a kandúrokkal, valóban elvihetik vagy helyben megölhetik a kiscicákat, ezért azokkal jobb vigyázni.
A macska ösztönből már az első fialásnál is tudja a dolgát. Ha külön volt a kölyök előfordulhat, hogy az anya direkt lökte félre. Az életképtelen, beteg, nyomorék vagy döglött kicsit félredobják. Nem foglalkoznak vele, ha él is a pici és odateszed mellé, de el fog pusztulni, akkor az anya nem foglalkozik fele és újra el fogja lökni.
Ha még csak egy-pár naposak nagyon jól teszitek, hogy nem fogdozzátok őket, ahogy mondtad magára hagyhatja (bár nem minden esetben, de jobb meg sem próbálni). Esetleg állatorvos kihívható, de ha egészségesnek tűnnek és az anyunak sincs baja, akkor örüljetek, hogy ilyen szép cicákat ellett. :)
Egyébként nálam is rengetegszer születtek már kiscicák, legalább 6 nőstény cicusom ellett többször is az évek során, és különböző minden születés. Az egyik mirnyókom minden alkalommal legkevesebb 4-5 cicát ellett, pedig kisnövésű volt, de a kölykök egytől egyik egészségesek, átlagnál nagyobban és életerősek voltak, míg egy másik 3 elléséből minden alom 2-3 kiscicát hozott, és csak egyszer maradt életben 1 cica.
Roppant kedves utolsó, ha legközelebb lepontozod a válaszom előbb kérlek olvasd is el azt, mivel egy szóval sem említettem ivartalanítást. ÉN legalább a kérdésre válaszoltam.
Köszönöm a válaszokat! :)
Amikor hazaértem az iskolából csak az egyik cicával foglalkozott, a másikat teljesen elhanyagolta,félre rakta, meg sem mozdult a kicsi. Először féltem,hogy meghalt,mivel az anyuka rá sem hederített, aztán olyan rá egy órára már ő is evett,szóval megnyugodtam. Csak bűntudatom van amiatt az egy cica miatt aki sajnos meghalt,és az életben maradt cicusokat pedig nagyon féltem. Beakartuk hozni őket a kandúr miatt,de ugye az anyacica eléggé ellenezné. :/ Maradhat a teraszon fedett, világos helyen ha az anya nem hagyja el őket 5 méteres körzetben? Marmint ő megtudja védeni a kicsiket a kandúrtól vagy a kandúr rajta keresztül is megszerzi a kiszemelt cicát/cicákat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!