Mi a baja a macskának? Miért nyalja a polót? Már tiszta nyál.
Lehet, hogy tetszik neki, amivel a pólókat mosod pl.Vagy csak azért, mert szeret téged és így akarja kifejezni.
Nekem az egyik cicám a bengay (reumatikus fájdalom elleni)krémre gerjedt be. Nem értettem, miért nyalogatja néha vadul a hasamnál, hátamnál a pulcsimat. Aztán rájöttem, hogy ha bekenem a derekamat a krémmel, akkor csinálja. Nagyon érdekes volt. A mostani cicám meg, mikor tiszta ecetszagú volt a kezem, azt kezdte el nyalogatni. Ki tudja, mi viszi rá őket!
Az is lehet, hogy valami ösztön. Az anya cicák is nyalogatják (tisztítgatják) a kölykeiket, azok is finom puha tapintásúak.
Egyébként egyetértek az első válaszolóval.
Nekem is volt cicám, amelyik a Nívea arckrémet nyalta le.
Olvastam valahol, hogy a macskát idegesíti, ha a gazda más szagú, ezért a mosdatással lenyalja az idegen szagot, hogy az ő szaga legyen rajta, és ezzel megjelöli a gazdát, mint tulajdonát.
(Az enyém szereti az öblítő illatát. Állandóan attól illatozik, mert a frissen mosott ruhákon sziesztázik. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!