Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskám valószínüleg mérgezett...

Macskám valószínüleg mérgezett vakondot fogott meg, mennyi idő lehet a gyógyulás és mennyire esélyes, hogy meggyógyul?

Figyelt kérdés
Hétfőn már nem ivott nem evett, este elkezdett hányni is, reggel elvittük orvoshoz kapott antibiotikumot, lázcsillapitot, infuziot, gyulladáscsökkentőt, hányás csillapitót, multivitamint (azthiszem ennyit). Utána továbbra sem akart enni inni, de nem hányt már, szerdán meginnt vissza kellett vinni kontrollra, elmúlt a láza, ismét kapott egy csomó injekciót, infúziót, megnézték a vérét és kiderült, hogy az általános 7 perc helyett, 20 perc a véralvadása, így gondolják, hogy mérgezés meg a fehér vérsejt száma alacsony, kapott K1 nevü gyógyszert amit 12 óránként kell beadni, kaki nincs azóta pisilni szokott, de elég aggasztó, hogy nem eszik, és inni sem akar, de azt muszály szóval próbálunk neki.

2016. máj. 4. 19:56
 1/3 anonim ***** válasza:

már megijedtem a kérdés alapján,hogy nem vitted orvoshoz. de szerencsére cselekedtél. remélhetőleg sikerül megmenteni. de mindenképpen konzulálj az orvossal, akár másikat is felkereshetsz, ha úgy érzed nem tett meg mindent a mostani orvos.

szurkolok nektek!

csak bíztatásként mondom, az én cicám már túlélt több éve egy hasonló incidenst.

az evés nem annyira gázos,a macskák nagyon szívósak. de az ivást tényleg erőltesd, az fontosabb most. és remélhetőleg visszajön az étvágya is.

2016. máj. 4. 20:18
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Szerintem ez az orvos mindent megtesz érte, holnap reggel is kell hívni, hogy mi a helyzet és meginnt be kell vinni ha nem javul nagyon.
2016. máj. 4. 20:20
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha nem iszik, kérj az orvostól műanyag fecskendőt, azzal tudsz a szájába mindig kevés vizet csöpögtetni, nyomogatni.
2016. máj. 17. 03:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!