Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy tudnám kiszoktatni, hogy...

Hogy tudnám kiszoktatni, hogy ne menjen el? [tovább. lent]

Figyelt kérdés
Panelban lakunk, és van egy 5 éves macskánk. 2 év múlva BIZTOSAN kertesházba költözünk. Hogyan tudnám kiszoktatni, hogy ne menjen el a kertesházból? Nem nagyon ragaszkodik hozzánk, de azért szeret. Már 2x leugrott a másodikról, ha elvisszük "sétálni" utána 2-3 napig csak ül az ajtó előtt és nyávog, hogy ki akar menni. HOGYAN TUDNÁM MAJD KISZOKTATNI, ÚGY, HOGY NE MENJEN EL?
2010. ápr. 5. 14:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szerintem erre semmi irott "szabály" nincs.

Én 6 hetesen kaptam a macskámat, és akkor gonolhatod mennyre nem kötődött hozzánk. Az elején szerintem csak azért maradt ott, és a tied is azért fog, mert kap kaját, és érzi a törődést. Az enyémcsak kinti, minden nap többször előjön, amúgy léggé csavargós tipus. Eddig a max. 4 nap volt hogy nem jött elő, pedig nem kandúr hanem ivartalanitott lánycicus. Az első napokban ne lepődj meg ha nem lesz otthon, csak élvezni fogja a szabadságot, amre mindig is várt. Sok szerencsét! :D

2010. ápr. 5. 15:49
 2/11 anonim ***** válasza:
úgy kell hogy mikor elköltöztök az új házatokba legalább 2 hétig semmiféleképp ne engedjétek ki a házból. Utána kimehet lehet hogy 1-2 napra elfog tünni az enyém mikor kiengedtük 3 napra eltünt (mondjuk csak a hím) . ennek bekell vállnia a kiscicákat is így szokták új otthonukhoz szoktatni
2010. ápr. 5. 17:27
 3/11 anonim válasza:
30%
Sehogy. A macska nem emberhez kötött, az nem kutya.
2010. ápr. 5. 17:36
 4/11 anonim ***** válasza:

Azzal tudsz lendíteni a dolgon, ha kasztráltatod. Kandúrom egyszer eltűnt 1 hónapra költözés után. Szerencsére megtaláltam, utána eltűnt 3 hétre. Elvittem kasztrálásra, azóta nem megy el csak 1-2 órára, akkor is csak a kertet járja körbe. Ha kasztrálva van akkor bocs az okoskodásért.

De úgy van ahogy előttem írják, kb 2 hétig ne engedd ki költözés után, aztán pár alkalommal menj vele a felfedező utakra.

2010. ápr. 5. 20:24
 5/11 anonim ***** válasza:
ez nem igaz h a macska nem emberhez kötött..... ha olyan a gazda akkor igen is az... az én macskám mindenhova követt mindig az ölembe van és bújikk
2010. ápr. 5. 20:29
 6/11 anonim ***** válasza:
A cica mióta van nállad?
2010. ápr. 6. 10:32
 7/11 A kérdező kommentje:
Október 1-jén lesz 6 éves. 6-7 hónapos korában hoztuk el. Akkor...kb 63-64 hónapja. Nem azt mondom, hogy nem ragaszkodik, vagy ilyesmi, hanem hogy nem olyan, hogy amint hazaérek dörgölőzik stb. [kivéve akkor,ha elfogyott a kajája,mert akkor nagyon tud... =D] De ha hazaérek, akkor nyávog, reggelente odajön hozzám az ágyba és beletapos a képembe [nem rossz szándékból xD].
2010. ápr. 6. 11:18
 8/11 anonim ***** válasza:
Had menjen el ha akar...ha kiteszed az udvarra nem fog ott maradni örök életében...Had menjen el majd haza jön:) Akár ragaszkodik akár nem:D
2010. ápr. 17. 13:37
 9/11 anonim ***** válasza:
Az egyetlen esély,ha ivartalaníttatod,akkor nem nagyon lesz miért elmennie.De nem értem ez eddig miért nem történt meg,lakásban lévő cicának ez kínzás,mert hajtja az ösztön.Ha már ilyen régen veled van akkor nem hiszem,hogy ne ragaszkodna hozzád,vagy ha mégsem,akkor valamit nagyon rosszul csináltál.Az enyémek 2 és fél évesek és le sem lehet őket vakarni rólam.Bocs,ha kicsit nyers voltam.
2010. ápr. 17. 14:06
 10/11 anonim ***** válasza:
Megint én vagyok.Osztom az előttem szóló véleményét.Sokan nem is tudják,hogy egy cicus mennyire tud ragaszkodni az gazdájához,ki kellene próbálni,sok szeretet és gondoskodás kell csupán hozzá.
2010. ápr. 17. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!