Mi erről a véleményed? (lent)
Korábban, már írtam néhány kérdést ezzel kapcsolatban:
Igaz-e hogy ezért börtön jár? ill.
Hogyan tudnám meggyőzni anyukámat, hogy az lenne a legjobb a kutyánknak, ha ivartalaníttatnánk?
Azóta jól vannak mindketten a költségeket én álltam, csak anyum élettársa furikárta el a dokihoz, mert anyajegyet műtöttek le akkor a talpamról, és nem nagyon tudtam beutazni...
Azóta annyit változott a helyzet, hogy tesóm hazahozott 1 hónapja egy csontsovány kóbor macskát, és természetesen befogadtuk, mert anyám azt mondta, most dobjam ki? Nem, viszont ha rendbejön, akkor kereshettünk volna neki új gazdit. De erről hallani sem akar szerintem senki. Én is szeretem őt, mert tündéri, de ennyire nagyo nehézkes az anyagi költség. "Hál istennek" nőstény ezért nem fogja megúszni az ivartalanítást, persze erről sem akar senki sem hallani. Ezért a múltkorihoz hasonlóan leszek kénytelen eljárni. A tesóm 1 fillért nem tesz bele a "cicája" ellátásába, de nem akarja ivartalaníttatni. Nem is takarít fel utánuk soha, ha odapiszkítanak. Ami motivál ezügyben: anyukám beteg, kétlem, hogy kiscicák pesztrálásával akarna még foglalkozni pluszban. Ha legalább tudnánk nekik jó gazdit találni azt mondom OK, legyenek kicsik. De erről sem lehet szó, mindet megtartanák. És persze miből lenne meg apénz az állatorvosra, meg az egyéb dolgokra: vagy tőlem, vagy az élettárs keresetéből, ami sztem nem fair. Nem értek egyet a titkolózással, de sajnos nem látok más kiutat. Mindenki csak mondja a magáét, engem meg sem hallagtnak. Szóval vélemények?
Nagyon okosan jártál el.
Ha észre is veszik a "változást", már egészen biztosan nem tudnak semmit tenni, hogy visszacsinálják, bár sztem fel sem fog nekik tűnni. Egy év alatt egy nőstény macska 2, de van peches, amelyik 3 alkalommal is kölyköl, ha minden alkalommal 3-5 kölyke lesz, azok pedig egy év múlva beszállnak a mókuskerékbe, három év múlva valóságos kis macskafarmotok lenne...Az ivartalanítás az egyetlen megoldás.
Ne legyen lelkifurdalásod, te a családod mellett a macska javát is szem előtt tartottad, tovább is él, ha ivartalanított, és egészségesebb is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!