Régi gazdi vagy új gazdi?
Sajnos tavaly áprilisban elvesztettük a cicánkat 2 hétig kerestük,de semmi....
Az egyik "nem százas szomszéd " aki egyébként is útál minden állatot aztmondta látta,hogy a közelben levő építkezésnél agyonverték:(
Sírattuk ...sajnos a ygermekeimnek is elmondta holott szépen kértem ne tegye..pff
A lényeg az,hogy pár napja láttunk az egyik közeli buszmegállóba egy plakátot és a cicánk volt rajta....kereste egy hölgy......
Azonnal felhívtuk a telefonszámot és elmesélte,hogy lefogyva találta tavaly május elején....
OTT VOLT tőlünk 200 méterre....:(
Sajnos a hölgy azt is mondta,hogy pár napja nem jött haza a cica...és nagyon szereti őt!!:)
Tudom jó helye van...de a ygermekeim is szeretnék ha visszajönne hozzánk..vajon megismer még minket?
naná hogy megismerne titeket. Hiszen veletek töltött több időt nem?
(amúgy nekem is úgy volt hogy eltűnt a kutyám,az egyik éjjel vihar volt ő pedig félt a vihartól és kiszökött.(Apukámmal volt de aznap éjjel dolgozott) A szomszédunk pedig pont kint voltak és cigiztek ők pedig megfogták és 1 hónapig náluk volt. És még egy nyomorult plakátot sem bírtak kitenni. Aztán végül úgy derült ki hogy pont kivitték pisilni amikor apukám hazaérkezett és Tomi pedig megismerte a kocsi hangját. És ráadásul azt mondták hogy nem volt rajta nyakörv....napersze, emlékszem mielőtt apámra hagytuk volna azelőtt 2 hónappal vettem neki egy újat mert a régi elszakadt.)
bocsi az offért
előbb legyen meg a cica aztán ráértek gondolkodni.
Tény, hogy ez a hölgy viselte gondját és megmentette, amikor az utcán kóborolt. Nagyon kevés az olyan ember, aki segítséget nyújt egy kóbor (vagy kóbornak hitt) cicának. Tehát, ha a cica boldog nála és az illető esetleg egyedül van, tehát csak a cica a családja, a cica a mindene akkor "ne vegyétek el". De tartsátok a kapcsolatot. Mindenesetre nehéz kérdés. Mindkét felet megértem.
A legfontosabb most, hogy kerüljön elő.
A szomszédna, aki a gyerekeiddel közölte, hogy a cicájukat agyonvernék meg legszívesebben bemosnék egy kurv@ nagyot.
Nem tudom az első honnan veszi, hogy veletek töltött több időt, szerintem ez nem derült ki az írásodból.
Tudom, hogy nehéz lehet, de én hagynám az új gazdinál. Tőletek nem messze fogadták be, ha most eltűnt nyilván kijárhatott. Haza mehetett volna hozzátok, ha akar, de nem tette. Közel egy éve az új gazdihoz ment. Ez a cica már nem az lenne, akit Ti egy éve elvesztettetek. Szerintem ha igazán szeretitek nem kavarjátok fel az életét. Esetleg megbeszélhetitek, hogy néha meglátogatnátok, ha szükséges szívesen vigyáztok rá stb. Hidd el, egy év sok idő, simán megszokta már az új helyét, egy állatnál nem az számít, hogy ki volt az első gazdája (ezeket úgy mondom, hogy mindig felnőtt állatokat fogadtam örökbe). És persze bízzatok benne, hogy egyáltalán meglesz a cica.
És egy kis OFF
a másik, hogy ha az új gazdi nem akarja visszaadni nem nagyon fogjátok tudni bizonyítani, hogy a tiétek volt. Ha mégis az új gazdi kötelezhet titeket, hogy az elmúlt egy évben minden kiadását megtérítsétek amit a macskára fordított. Akkor is vissza szeretnétek kapni?
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat.Nálunk a cica kb.8 hónapig volt meg,egyszer elütötte egy autó és letörött a farkából egy csonk...elvittük orvoshoz ,megműtötték de hál'isten felépült,a gondos ápolásnak köszönhetően és semmi baja nem lett,de hiányzott egy nagy darab rész a farkából.Félre ne értsétek NEM AKAROM MINDENÁRON elhozni a hölgytől...sőt segítünk a keresésben...csak nekem ő volt az első cicám ..még a mamimtól kaptam..aki azóta már meghalt!Ő találta kölyökként a padlásásn és elküldte nekem:(:(:(
Azért nem találtuk meg mert egy négysávos út túloldalán találtak rá...és azt a környéket nem néztük már át amikor kerestük...sajnos!
13.41 vagyok
Ha előkerül a cica érdemes lenne megnézni, hogy is áll hozzátok. Lehet már nem is keresi majd a kapcsolatot veletek. Azért lássuk be, a cicák nem annyira ragaszkodóak mint a kutyák. És ugye nem egyformák az állatok, vannak hálásabbak és kevésbé hálásak.
Ha azt látjátok boldog az új gazdival nektek is könnyebb meghozni a helyes döntést. És nyilván az új gazdi is hasonlóan gondolkozik, ha igazán szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!