Ma reggel kullancsot találtam a cicámban. Kivettem belőle, de, a feje lehet, hogy benne maradt. Mit csináljak?
Szerdára vagyunk előjegyezve az állatorvoshoz,éppen bolha és kullancs elleni védőszerért megyünk.Ha benne maradt a kullancs feje,szerdáig lehet baja?
Köszönöm előre is a válaszokat.
Kicsit érzékeny lesz a helye, ne piszkáld. De egyébként macskáknál nagyon-nagyon ritkán okoz bármiféle problémát a kullancs. Kár ezen idegeskedni. Ha szokatlan tüneteket észlelsz, akkor irány az orvos.
(Egyébként cseppet és nyakörvet is kiadnak vény nélkül általában, csak ennyiért felesleges elcipelni a cicát az orvoshoz, főleg néhány hetente. Az egy felesleges stresszforrás. Persze ha más is esedékes épp, az más.)
Köszönöm a válaszokat,talán fél órája lehetett benne a kullancs,hamar észrevettem.Beletettem egy jól záródó befőttes üvegbe és nagyítóval megnéztem.Úgy látom,megvan a feje is...,sőt mászkál vidáman.A hasa nem sérült,bízom benne,nem lesz baj.A dögöt,meg el fogom égetni...!
Kérdésem még,hogy "ember" patikában is lehet venni bolha-kullancs elleni cseppet? Mert akkor nem cipelem szegény cicámat.
A mi macskánkban elég sok kullancs szokott lenni, annak ellenére, hogy folyamatos nyomom neki a spot on irtókat. Amit találok, azt kiszedem, van hogy beleszakad. Eddig nem volt vele gond.
Szerencsére macskáknál sokkal kevesebb a kullancs által terjesztett betegség, de persze előfordulhat, meg az is, ami feljebb írtak, hogy begyullad.
Az enyémnél még nem volt ilyen (le is kopogom :) )
Két dolgot kell itt különválasztani.
Súlyos betegségeket a kullancs nyála okoz, amikkor visszaköpi a váladékát a bőr alá. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy a feje kiszedéskor beszakad-e, vagy sem.
A beszakadt fej helyi gyulladást okoz, mint idegen test, mint ahogy például egy szálka is be tud gyulladni a bőrben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!