Hogy lehet távol tartani a macskát egy szobától?
Van egy befogadott cicánk, ivartalan nőstény. Kinti-benti macska.
Sajnos a páromról kiderült, hogy macskaallergiája van. Rendes volt, felháborodottan tiltakozott, mikor az orvos felvetette, hogy szabaduljunk meg a macsektól, de attól még sajnos tüsszög tőle. Abban maradtunk, hogy jó lenne, ha legalább a hálószobába nem menne be a macska.
Az ágyneműtartóba tettem fenyő illóolajjal átitatott vattakorongot, azt utálja a cica, azóta nem megy bele, de van egy csomó más jó alvóhely is a szobában.
Ha bent érjük, kisiccegjük, de nem nagyon érti, mit akarunk tőle.
Csukott ajtónál nem szeretnék aludni, eléggé elfogy reggelre a levegő, én meg fejfájós vagyok.
Volt valaki ilyen helyzetben? Sikerült megtanítani a cicát, hogy az adott terület tabu?
A macskáknak elég nehéz megtanítani, hogy valami tabu, a legtöbb maximum annyit fog fel, hogy amikor látod, akkor nem szabad bemennie, de ha nem látod, nem vagy otthon, vagy éppen alszol, akkor úgy gondolják, hogy nem érvényes a tabu.
Két megoldás, ha a háló ajtaját nem akarod bezárni, akkor a macskát zárd be valahová (nappali, előszoba, stb éjszakára, illetve ha a macska nem megy oda, ahol az a fenyős illóolajos cucc van, akkor tegyél ki ilyen vattakorongokat a hálószoba küszöbére is, meg még pár helyre a hálóban.
Köszönöm a válaszokat.
A kinti-bentit úgy értem, hogy télen ideje java részét bent tölti, nyáron sűrűbben kijár, szinte csak enni jön be, nincs is bent macskaalom.
A szúnyoghálóra én is gondoltam már...
Megpróbálom a küszöböt is "illatosítani", hátha. A kis nyavalyásnak ott az egész lakás, de ő velünk szeret aludni...
Köthetsz zsinórt is a kilincsre egy kampóhoz, hogy csak résnyire legyen nyitva. De ahogy írták, valószínúleg nyávogni fog.
Egyébként egy macskamagazinban olvastam olyan olvasói történeteket, hogy macskaallergia kialakulása után is alapos takarítás, kézmosás mellett tovább tartották a macskájukat, fokozatosan növelve az időt amit a macskasimogatással töltöttek egy nap, és így fokozatosan elmúltak a tüneteik. Állítólag az is segít ha naponta néhányszor egy kissé nedves törülközővel végigtörlöd a macska bundáját (persze a napi kefélés mellett).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!