Megvakulhatok a macskámtól?
Nemrég olvastam hogy a macska olyan baktériumokat hozdozhat ami ha bekerul az ember szervezetebe vakságot okozhat.
Többször előfordult hogy a macskám megkarmolt vagy játszottam vele ,de nem mostam rögtön kezet utána es belenyultam a szembe ,megdorzsoltem ilyesmi...
Nagyon félek hogy megvakulhatok!
Lehetséges?
Előre is köszönöm!
"Nagyon félek hogy megvakulhatok! "
Ez a félelem kb ezerszer veszélyesebb, mint a macska.
Megmérgezi a tudatod.
"Macskakarmolási betegség"
Ha elkapod a orsóférget tőle, az megtelepedhet a szemedben, igen. De ez nagyon ritka. Ha féregteleníted rendszeresen, akkor nem fordulhat elő. Meg azt kutyától is elkaphatod.
"Lárvavándorlás a szemben (larva migrans ocularis)
Elsosorban felnottekben fordul elo, többnyire egyoldali. A vándorló lárvák által eloidézett elváltozások következményei a látás élesség elvesztése, kancsalság, belso szemgyulladás, a szem ideghártyájának gyulladása ill. leválása. Az esetek kis részében teljes vakság egy vagy mindkét szemre is elofordulhat. Az idosebb korban való gyakoribb elofordulás talán a hosszabb lappangási idovel magyarázható, mert a lárvák több mint 10 évig is fennmaradhatnak és periodikusan folytatnak vándorlást."
forrás: [link]
Ezért fontos a féregtelenítés!!
Ismerősöm elhanyagolta, a kaukázusi juhászától elkapta a férget. A májában tokosodtak be, rosszul lett, meg kellett műteni.
Ha nem veszel féregtelenítőt, akkor előfordulhat, hogy megfertőződsz. De ez, amint írtam, elég ritka.
Meg egyetlen kérdésem lenne.
A férgek petéi akkor is kikelnek ha közvetlenül a szembe kerülnek ,vagy csak akkor ha lenyeljük őket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!