Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mért van ez? Vagy egyáltalán...

Mért van ez? Vagy egyáltalán igaz?

Figyelt kérdés
Azt olvastam hogy a kutyák fajtái között nagyobb a külömbség mint a macskák fajtái között.Hogy van ez?
2010. ápr. 1. 15:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha külemre vesszük, akkor szerintem is. A kutyáknál vegyük például a yorkshire terriert és a bullmasztiffot. Különböznek méretben, szőrtípusban, alkalmazásban, küllemben stb.

A macskáknál nincs olyan nagy különbség a fajták között. A méretük nem sokat változik, alkalmazásuk szinte ugyanaz. A szőrtípus, a fül (skót lógófülű), a fejforma (Szfinx, Brit rövidszőrű) különbözik csak. Ha egyik fajnál sem vesszük a tulajdonságokat.

2010. ápr. 1. 15:29
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez igaz... Nézz meg két macska fajtát meg két kutyát... Kutyáknál sokkal nagyobb a választék (ami nem biztos hogy olyan jó). Szerintem azért van mert a kutyatenyésztéssel többen, több ideig foglalkoztak, illetve a kutyák között különböző feladatok vannak, egyik vadászik, másik terel stb... A macskák között ilyen nincs, azért a legtöbb tud vadászni, dorombolni stb... :)
2010. ápr. 1. 15:30
 3/5 A kérdező kommentje:
már értem ,köszi a válaszokat
2010. ápr. 1. 15:43
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem nehéz belátni ennek az állításnak az igazát. Ugyanis a kutya sokféle feladattal megbízható: fajtától függően területőrzés,személy- és/vagy vagyon védelem, haszonállatok kordában tartása és irányítása, vadászat, egér és/vagy patkányirtás,vakvezetés, gyerekek kifáraszthatatlan játszópajtása, de lelki társnak is nagyon jól beválik (talán jobban mint egy macska). A felsorolást lehetne reggelig folytatni, de ettől megkíméllek benneteket.

Az elmúlt pár ezer évben az ember mindig jobban kötődött a kutyához (mert lelkileg érzékenyebb), mint a macskához.

Talán az is benne van, hogy a macska nem kereste annyira az ember társaságát, inkább igyekezett önállóságát megőrizni.

2010. ápr. 1. 15:44
 5/5 anonim ***** válasza:
pont ilyen szállítódobozunk van, nagyon jó és strapabíró, csk ajánlani tudom!
2010. ápr. 3. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!