Cicamentésre lehetőség? Fojtás lenne a sorsuk. (többi lenn)
Engem mélyen felháborít a helyzet, tennék ellene ha kapnék tanácsot, segítséget. De sajnos még nem találtam megoldást.
Barátnőm családjáról van szó. 2 bak és egy nőstény macskájuk van és nem hajlandóak ivartalanítani őket. Nagyobb gond hogy a nőstényt sem. Mondván, hogy a fiú cicák 1 év után lelépnek, ezért nem ivartalanítják a nőstényt, hogy szüljön piciket és évi egy alomból mindig megtartanak 2 bakot.
Viszont a többi alom cicáiból amit nem tudnak elajándékozni azokat folyamatosan megfojtják.. ez legalább 3 cica almonként, és évente többször szül a cicájuk.. Én nagyon sajnálom őket, és nem tudom, hogy viselkedhet így ember..
Ő azzal magyarázza, hogy nemtudnak mást tenni és amúgy sem éreznek fájdalmat ezek a cicák. Hát persze..
Nagyon felháborít ez az egész, de nem tudok mit tenni én sem. Elhoznám a cicákat, ha tudnék egy helyet, ahol befogadják őket, esetleg cicamenhely? Balaton környékén
Valóban felháborító, hogy ilyen ostoba, szemét emberek élnek a földön. Eszébe sem jut, hogy ha a bakmacskát ivartalanítanák, és akkor nem kóborolna el meg lépne le végleg a háztól? Ez esetben mondjuk nem lenne szükség arra, hogy a nőstény folyamatosan szüljön.
Mi az, hogy nem éreznek fájdalmat? Kívánom az ilyen embernek, hogy őt is fojtogassa valaki, kíváncsi lennék, ő érezne-e fájdalmat.
Sajnos nem tudok neked megoldást javasolni, csak ennyit, hogy érvelj amellett, hogy ivartalanítsák mind a három macskát. Bár kinézem az ilyen érzéketlen emberekből, hogy azért nem végeztetik el a műtétet, mert sajnálják rá a pénzt...
Az összes macskájukat el kéne venni, az ilyen ne tartson állatot.
Csak sajnos amíg nincs bizonyíték rá, nem lehet elvenni tőlük csak úgy... Esetleg ha tudnál valamilyen felvételt készíteni arról, hogy mit művelnek a kiscicákkal, azzal el lehetne indulni, mert akkor bizonyítva lenne az állatkínzás.
Vagy esetleg ha megpróbálod elmagyarázno nekik, hogy marhára nem jó, amit csinálnak, és mindenkinek jobb lenne, ha elajándékoznák a macskáikat. Persze ha ilyen begyöpösödött idióták, akkor semmire nem fognak hallgatni.
Azt is el lehetne mondani nekik, hogy a kandúrok se "lépnének le", ha ivartalanítva lennének, hiszen akkor nem hajtaná őket az ösztönük.
Nem hiszem el, hogy valaki képes rendszeresen ilyen pici, védtelen állatokat legyilkolni... Ahelyett, hogy egyszer rászánna 10-15ezer forintot, és 10-15 évig lenne egy boldog cicájuk. Undorító.
Én már ezerszer próbáltam beszélni vele... de semmi.
A bakmacska ivartalanításra meg az volt a válasz, hogy hagyjuk a témát, nem baj hogy lelépnek mert nekik így jó, szeretnek minden évben kiscicákat nevelni újra.. Ja a maradék amit meg megfojtanak az meg mi? Járulékos veszteség?
Egyébként a pénzt is sajnálják rá, de 10ezres parfümre meg 20ezres márkás ruhára stb-re arra nem..
Nagyon felháborít de szép szóval semmit sem tudtam elérni, legfeljebb megmenteni tudnám őket, ha találnék valami macskamentőket.
Köszönöm a válaszokat, a linket el is kezdem nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!