Ivartalanítás után a nőstény macskát hány napig nem szabad kiengedni? ( a seb miatt )
Nekünk azt mondta az orvosunk, hogy varratszedés után még 1-2 napig tartsam bent, hogy ne másszon kerítésre, ne erölködjön, még véletlenül se húzodjon meg a seb. Igaz, már erősen tüzelt amikor ivartalanították, ezt a kandúrok még sokáig megérezhették, kergethették volna. Ébredés után még pár órát kába volt, de semmi jelét nem láttam, hogy fájdalmai lettek volna. Rendesen evett, ivott, ment volna kifelé csavarogni.
Ivartalanításkor kérdezd meg a dokit, Ő el fogja pontosan mondani mi a teendő.
Leírok egy jó sztorit:) 7 hónapos cicámat ivartalanították. Mivel dolgoztam, péntekre tették a műtétet, hogy legalább 2 napig otthon lehessek,figyelhessem,nehogy valami probléma legyen. 2 napig szédelgett, bágyadt volt szegénykém. Csakhogy hétfőn melóba kellett mennem. Anyukámat megkértem, ügyeljen rá,ki ne engedje! Ennek ellenéra a cicus mégis kiszökött. Délután megyek haza, mit látnak szemeim? Lulu - (a cica neve)
fönt dekkol a garázs tetején, de totál fönt, a nyeregcserépen ücsörgött. Na bennem meghűlt a vér. A tető ugyanis elég magas,és meredek. Lulu,mikor meglátott a szó szoros értelmében
megindult lefelé és szabadesésben lezuhant a földre. Mit földre, betonra! A négy lába négyfelé,terpeszben, pont a hasára esett. Lelki szemeim előtt megjelent a szétrepedt hasikája. Eldobtam a táskámat, gyorsan fölemeltem,nem is nagyon mertem megnézni a hasikáját. Na aztán erőt vettem magamon. Hála a jó égnek megúszta. Varratok egyben, bevittem magammal, figyelgettem. Kicsit bágyadt volt a szabadesés után,de másnap teljesen fürge,vidám volt, hancúrozott a tesóival. Azóta is egy kis aranyos kényes cicus,aki nagyon szereti ha foglalkoznak vele.Ennek 2 éve. A varratokat 10 nap után én szedtem ki,minden gond nélkül. (nővérke a szakmám)
A kérdésre pedig a válaszom, a cicák fájdalomtűrése elég magas, szerintem 2-3 nap után semmi gond nem lesz vele.Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!