Mit csináljunk a cicánkkal?
Valószínűleg elüthette egy autó kb egy hete, ezt nem tudjuk biztosan, mert nem láttuk, mi történt vele (kinti-benti, odavolt épp csavarogni), csak hogy sántikálva jött haza, picit húzta a lábát, de ennyi. Utána pár napig kicsit bágyadt volt, sokat feküdt, ha pedig felállt, akkor valahogy úgy kóválygott, enni-inni nem nagyon akart, ezért adtunk neki inni tejet, mert azt nagyon szereti, és gondoltuk, azt majd biztosan megissza, hogy azért legalább valami folyadék kerüljön a szervezetébe, mert az se jó, ha kiszárad.
Azóta jobban is lett, már jött-ment, nem is kóválygott már, bár még a lábára mindig sántít picit, de sokat javult, viszont ma vettük észre, hogy reggel óta többször is véreset pisilt és megint nagyon bágyadt volt, inni sem akart, úgyhogy megint kapott tejet. Meg is itta rögtön, de nem sokkal később kihányta és véres volt a hányás is. Mi lehet a baja???
Vidéken lakunk, itt az állatorvos csak hétköznap rendel, annak már utánanéztem. Hétfőtől-péntekig van a rendelése, hétvégén sajnos nincsen és a közelben nem tudok másik dokit sehol! Hétfőn természetesen elviszem, de majd csak délután tudom, ha hazaértem a melóból.
Valami más ötlet, amit addig házilag mi is meg tudunk tenni a cicusért?
Édes Öcsém/Húgom! (megfelelő aláhúzandó)
Ha már akkora sült nyúl voltál, hogy rögtön nem vitted orvoshoz, de még akkor se, amikor "kicsit bágyadt volt, sokat feküdt, ha pedig felállt, akkor valahogy úgy kóválygott, enni-inni nem nagyon akart" akkor szopjál azzal, hogy hétvégi ügyeletet keresel a környéken: [link]
Ezt sajnos nem tudjátok otthon kezelni, mindenképp orvos kell.
Lehet hogy nektek "nem tűnt vészesnek", de "bágyadtság, kóválygás, nem evés, nem ivás" közül EGY is épp elég súlyos tünet ahhoz, hogy sürgősen orvoshoz vigyétek a macskát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!