Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mivel irtsam a macskám bolháit?

Mivel irtsam a macskám bolháit?

Figyelt kérdés
Nemrég került hozzánk a cica. Már 1 éves,de én nem igen vagyok jártas az ilyen dolgokban. Ti mit javasoltok?
2010. márc. 29. 17:42
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Elmégy a Tescoba, ott az állatrészlegen találsz bolhaírtó nyakörvet. Javaslom, olyat vegyél, ami kullancs ellen is véd. Valami 700 Ft.

Nekem onnan van Otello nyakörv a kutyumra és szuper jó. 3 hónapig véd. Azt cicáknak is van ez a típus, én ajánlom.

2010. márc. 29. 17:45
 2/9 anonim ***** válasza:

Megint én vagyok.

Ha többet is tudsz rákölteni, keress egy Fressnapf üzletet, ott cuccok vannak állatoknak. Ott segítenek, de van csepp is. Azt a gerincen kell végigcsepegtetni és jól bedörzsölni.

Az iszont drága, valami 3000 Ft. Nekem a nyakörv bevált, és 3 havonta kicserélem ennyi.

2010. márc. 29. 17:47
 3/9 anonim ***** válasza:
szerintem menj el egy állatkereskedésbe és vegyél jobb minőségű nyakörvet azok akár 7-8 hónapig is jók...hosszútávon olcsóbb:D
2010. márc. 29. 19:28
 4/9 anonim ***** válasza:
A nyakörv nem hatásos. Nekem kizárólag a frontline csepp irtotta ki a bolhákat a cicából. Látványosan. A bolhanyakörvvel vígan éldegéltek tovább...
2010. márc. 29. 22:32
 5/9 anonim ***** válasza:
Ne válaszd a nyakörvet! Menj állatpatikába vegyél egy frontline spot on bolhaírtó cseppet, ami már a petéket is kiírtja. A macska felső nyakrészéhez kell csepegtetni végig a háton a szőrt széthúzva, hogy a bőrhöz jusson. A Nyakörv annyiban rossz hogy az állandóan rajta van a macskán és akár a bőrt is íritálhatja, sőt a szőr is kihullhat ott.
2010. márc. 30. 09:42
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tudom voltál-e esetleg már orvosnál a cicával...

Mi is sokmindent kipróbáltunk, de végül a Stronghold nevű nyakra cseppentős cucc vált be. Ezt vényre lehet kapni, tehát állatorvos írja fel, vagy adja ki az ottani patikából. Max 2000 Ft, mi 2 kúrát csináltunk végig, a második inkább már csak biztonsági volt. (1-1 hónap) Végleg eltűntek a bolháka cicából és a lakásból is!

2010. márc. 30. 11:05
 7/9 anonim ***** válasza:

1.-2. irtásra valóban a Strongold a leghatásosabb.Egyben a bélférgeket is kiírtja. Utána lehet másra áttérni. De azt tudomásul kell venni, ha kijár a cica, állandó védelemre van szüksége.

Válogass!

[link]

2010. márc. 30. 19:15
 8/9 anonim ***** válasza:

frontline csepp

már az első használat után nem voltak rajta bolhák.

2010. márc. 31. 18:47
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek. Azthiszem az lesz a legjobb ha elviszem állatorvoshoz és majd megmondja h mit válasszak:D
2010. márc. 31. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!