Macskások, ti is macskákkal együtt főztök/esztek mindig?
Néztem ezt a videót és hát kb ez van nálunk is ha főzés vagy evés van... macska nélkül lehetetlen, mindig ott van az asztalon ha eszünk, a pultról néz amikor főzünk. Mindenkinél így van ez?
Szerencsére nem, mert kinti macskák, épp elég nyüzsgők, ha kinyitjuk az ajtót :)
Amikor benti macskák voltak, azokkal sem főztünk, de evéskor persze jöttek, úgyhogy anyám néha a macskák etetésével töltötte az ebédet, én pedig ehettem egyedül...
Pultra és asztalra viszont nem mehetnek, az túlzás lenne.
Régebben így volt, mindig oda kellett rá figyelni például húsdarabolás közben, hogy hol van (és főleg a farka hol van :D ). Elérhető közelségben nem igazán lehetett hagyni semmit, amit szeret, mert az eltűnt...
Most már öreg (18 éves múlt), a helyzet annyit változott, hogy immár külön főzök neki. :D Előbb például feldaraboltam kis kockákba a csirkemellet, majd reggel megfőzöm, holnap ez lesz a menü. Most ugyanis diétáznia kell, beteg.
Nem.
A konyhapultra nem megy fel kivéve ha nagyon vadászik és pont ott van a repülő célpont, de az ritka. Az asztalra sem megy, ha megvan terítve és valaki étkezik. Ha szabadon van akkor az neki is szabad terület.
Nem. Pedig jobb lenne, ha így lenne. Most egy olyan cicánk van, aki - *dobpergés* - nem szeret enni.
Akkor eszik rendesen, ha ott vagyok mellette és simogatom.
Nálunk a konyha egy ideig tiltott terület volt. De egy ideje már bejöhetnek. Az asztalra és a pultra elvben nem szabadna feljönniük. Nem szabad ott hagynunk semmit, mert mindenevők :D, ,meg kétszer elfordult már, hogy lelöktek egy-egy edényt. (persze pont nem műag.ot hanem anyum porcelántálját, de nem az ő hibájuk, tudhattam volna, hogy nem szabad ilyeneket elöl hagyni)Amikor főzök, akkor van, hogy bent vannak, de általában nem nagyon érdekli őket, mert reggel is és este is ők kapnak először kaját :D
Amikor a konyhában tartózkodunk nem mennek fel az asztalra, pici koruktól tiltva van, hogy ne menjenek fel, amikor mi ott vagyunk. A lényeg, hogy mi mindig mindent elpakolunk, nehogy kárt tegyenek magukba vagy a berendezésekbe vagy nehogy beleegyenek vmibe. Ugyanis amikor nem vagyunk otthon vagy egyszerűen nem a konyhában vagyunk, akkor fel mernek menni. Nem egyszer jöttem már arra haza, hogy az asztalon pihengetnek. :D
Amikor nekik porciózom a husit, akkor egyik sem jöhet be :D Amikor főzök, akkor általában jóllakottan szundítanak valahol, nem kif. érdekli őket:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!