A macska tudja, hogy az alomtisztítás jó neki?
Az én macskám szól ha ő alomtakarítást akar. Hiába takarítottam ki mondjuk előtte 1 napja, ha olyanja van akkor addig nyávog nekem míg ki nem takarítom, és lelkesen be is segít nekem..
Egyébként abban tényleg van valami, hogy nem a macska él értünk hanem mi élünk a macskáért..:)
Mondjuk engem esténként ha olyanja van, lelkesen tisztítani akar. Ez egy részről nem valami jó, mert nem igazán díjazom ha elkezdi az arcomat nyalogatni, másrészt, ha egy macska elkezdi a gazdit tisztítani akkor ez azt jelenti, hogy feltétel nélkül megbízik benned, és egyenrangúnak tart. Befogadott..:)(annyi kakatakarítás után ez a minimum :))
Nekünk 2 cicánk van, egy házimacska és egy Maine Coon.
Amikor kitakarítom az almukat, és viszem vissza, mindig körbeszagolgatják, és bemennek a tiszta alomba szétnézni, mintha ellenőriznék, hogy valóban tiszta e. :) Aztán elégedett arccal néznek rám, mintha azt mondanák: Szép munka volt, köszi. :D
A házimacskánk csak addig dorombol amíg kaját nem kap, aztán nem nagyon szereti ha megfogjuk, az ágyon nem marad meg, a kezünkbe sem nagyon, amikor megsimizzük néha élvezi, máskor elfut, olyan kis magának való, de attól még nagyon cuki és imádnivaló. :D
A maine coon pedig más tészta, neki este nyitva kell hagyni a szoba ajtót, mert 10 óra után ő bejön, mert tudja hogy alvás idő van és velünk alszik, vagy a számítógépasztal előtti székben, de mindenképp a szobánkba. Ha csukva van az ajtó addig nyávog amíg be nem engedjük, aztán elhelyezkedik mellettem, van hogy szorosan hozzám bújik és úgy alszik el, van hogy az éjszaka közepén a hátamon dagaszt a kis mancsával ( ami nem is olyan kicsi ha egy maine coonról van szó ) és erre kelek, mert simogatásra vágyik. Szerencsére a körmeit nem használja mikor nyomkodja a hátam, így nincsenek sérüléseim, de nagyon édes, dorombolós és bújós cica. Rá nem lehetne azt mondani, hogy érdekből van és önző, mert egyáltalán nem. :) Mindig keresi az emberek társaságát, ha gépezek akkor az ágy széléről nyávog hogy vegyem az ölembe, elhelyezkedik és nézi a monitoron hogy mozog az egér, és szereti nézni a macskás videókat youtubeon. :D
Valamelyik nap szabályosan TVt nézett, hát meghaltam ott neki. :D
Az enyém most már kinti-benti cica, de kölyökkorában nem mehetett ki, féltettük. Addig a benti almot használta, és mindig nagyon érdeklődött, ha takarítottam. Jött a nyomomban, nyávogott, izgatottan nézte, koncentrált, füle-bajsza előremeredt. Tisztára úgy nézett ki, mint aki rá akar jönni, hová viszem a kakát. Talán tényleg ez lehetett a nagy érdeklődés oka, mert amióta kijárhat, odakint intézi az ilyesmit, a benti macska-wc okafogyottá vált.
(Arra is nagyon próbál rájönni, hogy a mi wc-nk meg a zuhanyrózsa hogyan működik. XD )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!