Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Lehet baja ha lenyalja a...

Lehet baja ha lenyalja a bolha cseppet?

Figyelt kérdés
Cicáimat becsepegtettem bolha irtó cseppel,végig a gerincén ahogyan írják a tájékoztatóban, viszont sehol nem írja,hogy lehet-e baja ha véletlenül eléri és lenyalja magáról.

#macska #bolha csepp
2016. jan. 13. 13:15
 1/4 bithorlo ***** válasza:
Nem lesz baja, csak nem lesz hatásos a megelőző kezelés és talán bizonyos időn belül nem is lehet megismételni. Nekem a két macskám a száradási idő után (addig el vannak különítve) is lenyalja, pedig a doki szerint szörnyű íze van. És így kevésbé hatékony.
2016. jan. 13. 13:29
 2/4 A kérdező kommentje:
lenyalta magáról, nem tudom hogyan érte el pedig a gerincén csepegtettem végig.... nyáladzott most úgy látom abba maradt
2016. jan. 13. 16:54
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát, sok jót nem tesz neki, az biztos... arról nem is beszélve, hogy így nem is volt hatékony a kezelés, hiszen nem tudott felszívódni a bőrén keresztül sem. Így előbb-utóbb meg kell majd ismételnetek a csepegtetést! Azt nem tudom, milyen cseppet használsz, de amit mi szoktunk arra kifejezetten rá van írva, hogy nagyon ügyeljünk rá, nehogy lenyalja magáról a cica, hiszen a csepp nem véletlenül külsőleg(!) alkalmazandó. Ezért is kell a tarkójára cseppenteni, ott nem éri el. A gerince mentén bármelyik macska meg tudja nyalogatni magát, legközelebb mindenképpen a tarkójára cseppentsetek!

Ezek toxikus anyagok (nem véletlenül döglenek meg tőle a bolhák...), tehát nem árt óvatosan kezelni ezeket a szereket.

2016. jan. 14. 11:47
 4/4 anonim ***** válasza:
A másik macskával lenyalatta magáról...
2019. jan. 25. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!