Ti egyetértenétek azzal, ha a macskákat is kötelező lenne chippeltetni?
Én teljes szívemből egyetértenék, mi is rakattunk chipet a cicánkba.
Nem hinném, hogy ettől drasztikusan visszaesne a macskák száma. Ha valamennyire visszaesne, az pedig nem lenne baj, mert sokkal több kóbor cica van, mint ahány felelős gazdi. És ideje lenne, hogy az emberek felfogják, hogy a macskatartás nem csak abból áll, hogy maradékot dobok neki, ha beteg lesz, akkor vagy meggyógyul magától vagy elpusztul, ha kiscicái lesznek, akkor meg majd elásom vagy elvitetem a kukással őket... Oltás, ivartalanítás, féreghajtás!
Márpedig ha megszületik egy törvény, azt valakinek be is kell tartatni. Valakit fel kell ruházni az ellenőrzés jogkörével! Nyilván nem szabad bárkinek ellenőrzési jogokat adni, aki állatvédőnek mondja magát. De vannak olyan állami szervek, mint a NÉBIH Állatvédelmi Osztály, az Országos Állatvédelmi és Állatjóléti Tanács, és ott van a Magyar Állatorvosi Kamara is! Sajnos nem jut oda (sem) annyi pénz, amennyi kellene, és nincs elég emberük. Úgy gondolom, alapvetően jó úton van az állatvédelem ügye, de még rengeteg a tennivaló. Mindenekelőtt az emberek gondolkodását kellene teljesen megváltoztatni az állattartást illetően.
Azt valóban nem lehet megtenni egy demokratikus országban, hogy kellő megalapozottság nélkül besétálunk valakinek az otthonába. De! Ha lenne chip, a kóborló macskákat lehetne ellenőrizni, és ha nincs oltva, már lehetne is büntetni a gazdit! Vagy ha valaki bejelentést tesz, hogy állatkínzásra gyanakszik a környezetében, az is ok az ügy kivizsgálására...
Az én kandúrom ivartalanítva van és mivel 2 nőstény macskám van,őket is nemző képtelenné tetettem(nem azért hogy ne legyen a 2 macskámnak kölyke,az egyik az anyukája!)
Alig tudtuk már elajándékozni a kis macskákat
Így,végül ezt a megoldást láttam a legjobbnak
Sajnos 1 hónapja a kandúrt az udvarba találtam meg holtan :"(
Úgy gondoljuk talán elütötte egy autó,és agyrázkódást kaphatott :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!